Rize’nin İkizdere İlçesi Yağcılar Köyü’nde köy tüzel kişiliği tarafından yapılan yol Kaçaran ailesini 7 metre yüksekte kalan evlerine iskele ile girmek zorunda bıraktı.

Rize’nin İkizdere İlçesi Yağcılar Köyü’nde köy muhtarlığı kontrolünde açılan yeni yol bir çok konutu olumuz etkiledi. Fatma Kaçaran ve Hızır Kaçaran’ın izni alınmadan evlerinin hemen önünden geçirilen yol yüzünden çiftin evi yoldan 7 metre yüksekte kaldı. Yol açıldığı sırada evlerinde bulunmayan Kaçaran çifti evlerine döndüklerinde ilginç manzara ile karşılaştı. Kaçaran ailesi evlerine şimdi iskele ile ulaşıyor. Aynı zamanda yol eve çok yakın bir mesafeden geçtiği için evde oluşan çatlaklar tehlike arz ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fatma Kaçaran (51) “Biz İstanbul’daydık. Bize hiç sorulmadan arazimizden bu yol geçirildi. Döndüğümüzde bu manzara ile karşılaştık. Evimizin her yanı çatladı. Evimizin yolu ortadan kaldırılmış. Şimdi evimize iskele ile ulaşıyoruz. Bu çok güç oluyor. Duvar yapacaklarını söylüyorlar. Ancak bu duvarı yapmak için evimizin altını oyacaklar. Bu şekilde evimiz yıkılabilir. Biz bu duvarın kazılan yerde yapılmasını istiyoruz. Evimizin kurtarılmasını istiyoruz. Aksi takdirde yolun ilerlemesine izin vermeyeceğiz. Mağdur edildik. Zor durumdayız” dedi.

Yoldan mağdur olanlardan Fatma Aydın (65) ise yaptığı açıklamada, “Yol kazılırken hafriyat evimiz üzerine döküldü. Evimin çatısı hasar gördü. Engel olmak isteyince beni darp ettiler. Baba evimi yıkmak istiyorlar” diye konuştu.

Öte yandan İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, yolun köy muhtarlığı tarafından açıldığını, itilaflar yüzünden çalışmanın durdurulduğu belirtildi.