SİVAS (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gençlere eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için başlatılan Fatih Projesi'nin adım adım gerçekleştiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu bildirdi. 

Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konferans salonundaki törende, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni'ne bağlandı.

Erdoğan'a, gelecek yüzyılı şekillendirecek gençlere, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için başlatılan Fatih Projesi'nin adım adım gerekleştiğini görmekten duyduğu mutlululuğu ifade eden Yılmaz, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Milli Eğitim Bakanımıza ve diğer bakanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini ak eylesin, yüz aklığı iki cihana bedel" diye konuştu.

Daha sonra Bakan Yılmaz, tablet bilgisayar alan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve onlara okul hayatlarında başarı diledi. Yılmaz, öğrencilere çok çalışıp hedeflerine ulaşmaları tavsiyesinde bulundu.

Sivas Lisesi'nde öğrenim gören 137 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılırken, gelecek hafta 2 bin 461 öğrenciye daha dağıtım yapılacağı bildirildi.

Törene Vali Alim Barut, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer protokol üyeleri katıldı.