Edinilen bilgilere göre, olay, Vezneciler Şehzadebaşı Caddesi üzerinde meydana geldi. Üniversitede görev almaya gittiği öğrenilen çevik kuvvet ekibinin geçişi sırasında patlama meydana geldi. Otobüsün geçişi sırasında yol kenarına park edilmiş bomba yüklü bir aracın patlatılması ile gerçekleşen saldırıda 8 polis yaralandı. Patlamanın ardından polisler, saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen zanlılara ateş açtı. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı polisler, ilk müdahaleleri ardından çevre hastanelere kaldırıldı. Patlama nedeniyle çevredeki bazı iş yerlerinde de hasar meydana geldi.
Olay yerinden geniş bir güvenlik çemberi oluşturan polis, çevredeki vatandaşları uzaklaştırdı. Olay yeri inceleme ekipleri ve bomba imha uzmanları da bölgeye sevk edildi. 
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Vezneciler Şehzadebaşı Caddesi üzerinde çevik kuvvet ekibinin geçişi sırasında gerçekleşen bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Şahin, yapılan bombalı saldırıda 7 polisimiz şehit, 4 vatandaşımızın ise hayatını kaybettiğini ifade etti.​