VAN (AA) - Van Valisi Aydın Aydın Nezih Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, "Hedef 1 Milyon Üye'' projesi kapsamında kente gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı kabul etti.

Fenerbahçe yönetim kurulu üyeleriyle Van'a gelen Yıldırım, kulübün Van şubesi ve futbol okulunun açılışını yaptıktan sonra, Vali Doğan tarafından, makamında kabul edildi. Vali Doğan, Aziz Yıldırım'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kulübün projesini de birlik ve beraberliğin sağlanması anlamında önemli bulduğunu ifade etti.

Vali Doğan kabulde şunları söyledi:

"Bizi bir arada tutan değerlere yenisini eklemiş oluyorsunuz. Arkadaşlar, 'yapılacak tesise yer bulma, varsa kamu arazilerinin verilmesi konusunda yardımcı olur musunuz?' dediler. Biz de 'elbette' dedik. Van bölgesi 1600 rakımda olan bir yer. Yaz spor kampları amacıyla tercih edilebilecek bir yer haline dönüşürse bundan memnuniyet duyarız. Bunu bütünüyle destekleriz diye değerlendirdik. Milli Takım antrenörümüz Fatih Terim'in geçmişte burada böyle bir çalışması olmuştu. Bu işin bir tarafından da Fenerbahçe tutarsa, Van için büyük bir değer geliştirmiş olur. O bölümde de yardımcı oluruz. Arazi konusunda yine yardımcı oluruz. Spor, bu bölgede hem bir arada tutucu unsur olur, hem de ekonomiye katkı sağlanmış olur diye düşünüyoruz."

Proje ile ilgili Vali Doğan'a bilgi veren Yıldırım ise, daha sonra bölge merkezi olacak yeni tesis yapımı için arazi isteğinde bulundu. 

Tesisin bölgeye hitap edeceğini ve bölge illerinde kurulacak şubelerin Van merkeze bağlanacağını ifade eden Yıldırım, yüzme, tenis, saha, spor salonu ve sosyal tesislerin yer alacağı tesisi 15 bin metrekare arazi üzerine kuracaklarını ifade etti.

Kürek ve yelken takımlarının yılda bir defa Van'da düzenlenecek yarışmayla gölden faydalanılması gerektiğini aktaran Yıldırım, devletin bu konularda destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile makamında bir araya gelen Yıldırım, "Hedef 1 Milyon Üye" proje toplantısına katılmak üzere Van Ticaret ve Sanayi Odası'na geçti.