Erdoğan: İnlerine gireceğiz dedik. Onlar kaçsın, biz kovalaycağız dedik. Kaçıyorlar mı? Kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar. Onlar bu memleketin vatandaşı olmayacaklar.

Siz ne mübarek bir milletsiniz. Bizim nene hatunlarımız da Mehmedimiz var. 15 Temmuz gecesi usanmadınız, yılmadınız. Ey FETÖ Pensilvanya’dan bu ülkeyi yönetemezsiniz dediniz.

Sen korkaksınız. Korkaklar zafer tak’ı dikemez. Gel burada yargılan. Ama gelemez. 15 Temmuz şehitler köprüsünün girişine bir anıt dikeceğiz. Bir de Ankara’ya dikeceğiz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.

FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKP-C gibi terör örgütüdür. Bu yapıda olan herkes terör örgütü mensubudur.

15 Temmuz topyekun bir saldırının ifadesidir. Türkiye tarihinin en ciddi işgal tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı.

BAŞİKA ORADA DURACAKTIR

Başika üssümüz için kimse bir şey demesin. O üs orada kalacaktır. Irak merkezi yönetimi, sen bizi ziyarete geldiğin zaman bize üs kurun diyen sensin. Hangi üst akıl sana akıl verdi. Bize öyle kuru sıkı atma. Biz bu yola kendimizi ayrı koymuşuz.

Irak hükümetiyle bizim sorunumuz var. Biz Kuzey Irak’la dayanışma içerisindeyiz. Mezhep çatışmasına sıcak bakmıyoruz. Ezidiler, teröristlerle iş birliği yapmayın. Size kapılarımızı biz açtık. Bazı yanlış oyunların içerisine giriyorsunuz.

Muhalefetin dili değişmiştir. Hem millete hakaret edip hem de milletin desteğini istemek nasıl beyhude bir iştir.

Yenikapı’yı biz düzenledik. İktidar partisi ve sayın Bahçeli tereddüt etmeden kabul etti.

Kılıçdaroğlu kabul etmedi. Son bir gün kala kabul etti. Şimdi bakıyorum: Kılıçdaroğlu Yenikapı ruhuna bir şeyler söylüyor. Sen olsan ne olur olmasan ne olur. Biz yürüdük millet yürüdü arkamızdan. Biz milleti hakem tuttuk.