BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında aranan şüphelilerden biri İstanbul'da yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte bir dershane ile bağlı olduğu şirketin yöneticilerinin aralarında bulunduğu gruba yönelik soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkarılan şüphelinin İstanbul'da bulunduğunu belirledi.

Bazı öğrencilerin sahte isimle dershaneye kaydedildiği iddia edilmişti

Balıkesir'de, geçen yıl bir dershanede öğrencilerin başka isimler altında kayıt yapıldığına yönelik ihbar üzerine soruşturma başlatılmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Vergi Dairesinden ekipler, soruşturma kapsamında Aralık 2015'te söz konusu dershanede inceleme yapmış ve bazı belgelere el koymuştu. FETÖ/PDY'ye finans sağladığı iddia edilen dershanede, bazı öğrencilerin sahte isimle kaydedildiği iddia edilmişti.

Yürütülen çalışmaların ardından dershane ile bağlı olduğu şirketin yöneticilerinin aralarında bulunduğu 8 kişi, geçen ay gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen bu kişilerden 2'si mahkemece tutuklanmıştı.

Polis, haklarında yakalama kararı verilen 3 şüphelinin bulunması için çalışma başlatmıştı.