ANKARA/BURSA (AA) - Ankara-Eskişehir karayolunun kenarında, yeni ağaçlandırılan alanlarda fidanların bakımında çalışan işçiler, sıcak hava ve ramazan ayı dolayısıyla sahurdan öğleye kadar mesai yapıyor.

Polatlı ilçesinde, yol kenarında Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait sahalara ilkbahar aylarında dikilen fidanların sulanması ve çapalanması işlerinde gündelik işçiler çalıştırılıyor.

İşçilerin mesaileri, bu sene yılın en uzun günlerine rastlayan ramazan ayının başlamasıyla aşırı sıcaklardan fazla etkilenmemeleri için değiştirildi. Buna göre, sahurdan öğleye kadar çalışıp günün kalan bölümünde istirahat ediyor.

Ekip sorumlusu İbrahim Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işin yoğunluğuna göre ağaç bakımında 30 ila 60 kişinin çalıştığını söyledi.

Bölgeye ilkbaharda 200 bin dolayında fidan diktiklerini belirten Fırat, "Buradaki arkadaşlarımızın tamamı oruç tutuyor. Önce kalkıp sahur yapıyoruz. Namaz kıldıktan sonra geliyoruz ve gün aydınlanmadan işimize başlıyoruz. Saat 13.00'e kadar çalışıyoruz. Ondan sonra gidip istirahat ediyoruz. Her gün aynı" ifadesini kullandı.

Fidan dikim ve bakım işini özel bir şirketin aldığını dile getiren Fırat, kendilerinin ise işçi temin ettiğini anlattı.

Bugünlerde genellikle fidanların etrafını açıp suladıklarını aktaran Fırat, "İşçilerin çoğu Suriyeli, dilimizi bilmiyor. Arapçayı da biz bilmiyoruz. Oruçlu çalışmak zor oluyor. Açlık değil de susuzluk çok zorluyor. Mecburen bu iş olacak. Bazen çok güneş var. Geçen sene burada 35 derece sıcaklık vardı. Bu sene 25 derece civarında oluyor. Geçen sene gibi olsaydı biraz daha zor olurdu, çalışamazdık" diye konuştu.