Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İşadamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, “Tüm dünyada uluslararası toplumun sevgi, saygı, hoşgörü, barış içinde adil ve eşit yaşaması için mazlum Filistin halkının baskı, zulüm ve acılarla dolu tarihinde yaşadıklarına son verilip, Birleşmiş Milletler’de ‘üye olmayan gözlemci devlet’ statüsüyle değil, ‘uluslararası toplumla eşit ve adil haklara sahip, tam bağımsız Filistin Devleti statüsüyle diğer üye milletlerin yanındaki yerini başkenti Kudüs olarak almalı ve bu yönde gereği yapılmalıdır” dedi.

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İşadamları Konfederasyonu, Ankara’da bulunan Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilciliği ve Filistin Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü başlıklı bir Barış Zirvesi düzenleyecek. Ankara Hilton Hotel’de 29 Kasım 2014 tarihinde gerçekleşecek zirveyle ilgili açıklama yapan Atasoy, uluslararası toplumun siyasi, stratejik, ahlaki ve hukuki sorumluluklarını yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini belirterek, “Tüm dünyada uluslararası toplumun sevgi, saygı, hoşgörü, barış içinde, adil ve eşit yaşaması için mazlum Filistin halkının baskı, zulüm ve acılarla dolu tarihinde yaşadıklarına son verilip, Birleşmiş Milletler’de ‘üye olmayan gözlemci devlet’ statüsüyle değil, ‘uluslararası toplumla eşit ve adil haklara sahip, tam bağımsız Filistin Devleti statüsüyle diğer üye milletlerin yanındaki yerini başkenti Kudüs olarak almalı ve bu yönde gereği yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki Filistin halkının kendi topraklarında tam bağımsız devlet olma yolunda on yıllardır devam eden haklı mücadelesine verilecek destekle elde edilecek olumlu sonuç, sadece Filistin halkı değil tüm ezilen, sömürülen, dünya insanlığı içinde bir umut olacaktır. Uluslararası toplum dünyada adil ve kalıcı barış istiyorsa bu mesajı iyi algılamalıdır” ifadelerini kullandı.

Toplantının yaklaşık 1 yıl önce Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri ile gerçekleştirilen bir toplantı esnasında başladığını bildiren Atasoy, 1 yıla yakın zamandır Naciri ile bu Ortadoğu Barış Zirvesi’ni planladıklarını ifade etti. Atasoy, “Çalışmalarımız neticesinde Sayın Naciri ile 29 Kasım Cumartesi günü inşallah bütün dünya milletleri için ve Filistin için de hayırlı olacak bir zirve gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.