Filistinli Yrd. Doç. Dr. Halit Üveysi, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı yıkmak için harekete geçtiğini belirterek, "İslam ümmeti daha neyi bekliyor anlam veremiyorum" dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Filistinli Yrd. Doç. Dr. Halit Üveysi, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını değerlendirdi. İsrail’in Mesci-i Aksa’yı 1967 yılında işgal ettiğini hatırlatan Üveysi, dünya Müslümanlarının maalesef hiçbir şey yapmadığını söyledi. İsrail’in Mescid-i Aksa’yı işgalinin halen devam ettiğini ifade eden Üveysi, "Selahaddin-i Eyyubi zamanından sonra Mescid-i Aksa ikinci kez ibadete kapatıldı. Tarihte ikinci kez Mescid-i Aksa’da ezan okunmadı ve namaz kılınmadı. İsrail askerleri, dün necis ayakkabılarıyla Mescid-i Aksa’nın içine girerek Kur’an-ı Kerimleri yerlere attılar. Bu kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.

"İSLAM ÜMMETİ HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR"

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların olduğunu dile getiren Üveysi, 4 yıldır İsrail’in Mescid-i Aksa’yı işgal etmesine rağmen İslam ümmetinin hiçbir şey yapmadığını kaydetti. Üveysi, "Siyonist İsrail, Mescid-i Aksa’yı yıkmak istiyor ve bu doğrultuda çalışıyor. Peki ya İslam ümmeti ne yapıyor? Ey İslam ümmeti daha neyi bekliyorsunuz? Siyonistler Mescid-i Aksa’yı yıkacak, bizler hala uykumuzdan uyanmış değiliz. İlk kıblemizi nasıl bırakırız. Bugünden itibaren her bir Müslüman Mescid-i Aksa için bir şeyler yapması gerekiyor. Allah Resulü (sav), ‘Mescid-i Aksa’ya gidin, orada kılınan bir namazın bin hayrı vardır’ dedi. Hz. Meymune ‘Gidemeyenler ne yapacak’ diye cevap verince Allah Resulü, ‘Oraya hediye gönderin, bu şekilde o namazın sevabını alırlar’ diye buyurdu. Onun için bütün Müslümanlar oraya bir hediye göndermelidir. Ve inşallah bir gün Mescid-i Aksa’da özgürce hep beraber namaz kılacağız" diye konuştu.