İsrail’in Mescid-i Aksa tutumuna tepki gösteren Türkiye ve Filistin bayraklı Adana Sivil İnisiyatif Meclisi üyeleri, hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Adana Merkez Camisi’nde kılınan cuma namazının ardından ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla cami bahçesinde toplanan Adana Sivil İnisiyatif Meclisi üyeleri, cami cemaatinden de destek alarak İsrail’e tepki gösterdikleri bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Mahmut Eraslan, İsrail yönetiminin arkeolojik kazı bahanesiyle Mescid-i Aksa’nın altını oyup yıkmaya kastettiğini söyleyerek, “Diğer yandan da Müslümanları Mescid-i Aksa’dan uzak tutmaya çalışıyor. Sayısı milyar ile ifade edilen Müslümanların gözü önünde yıllardır işlenen cinayetlerin üstüne bir de Mescid-i Aksa’ya kilit vurulması bardağı taşıran son damla olmuştur. Şu hakikat apaçık ortadadır ki Siyonist işgal yönetimi bu cesareti Müslümanların sessizliğinden ve duyarsızlığından almaktadır. Siyonist işgal yönetimi bütün insan hakları ihlallerine, cinayetlerine, çiğnediği uluslararası hukuk kurallarına rağmen pervasızlığına devam ediyorsa bunun tek nedeni biz Müslümanların dağınıklığı, parçalanmışlığı, vurdumduymazlığı ve duyarsızlığıdır. Artık silkinmek, uyanmak ve siyonist İsrail’e hak ettiği dersi vermek zamanıdır. Bunun da yolu tek bir ümmet olduğumuzu hatırlamak, birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmektir” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından tekbir getiren grup dualar okuduktan sonra İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.