Fiskobirlik, borçlu olduğu ancak gurbette oldukları için ulaşamadığı fındık üreticilerine çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz Ocak ayından bu yana 19 milyon borcun 11 milyonunu ödeyen Fiskobirlik, geriye kalan 8 milyon borcun Kasım ayı sonuna kadar ödemeyi planlıyor. Fakat bazı fındık üreticileri gurbette olduğu için ödeme yapacağı muhatabı bulamıyor. Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, gurbette bulunan alacaklı üreticilerin bağlı bulundukları kooperatifle irtibata geçmesi için çağrıda bulundu.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, yaptığı açıklamada “Fiskobirlik’te işler her geçen gün iyiye gidiyor. Geçmişle kıyaslanmayacak kadar iyiyiz. Bütün mali dengelerimiz yerine oturdu. Fiskobirlik tekrar piyasadan fındık alan, kendi tesislerinde işleyen ve işlediği ürünü iç ve dış piyasaya satan bir kurum olma yolunda gayet iyi bir şekilde ilerliyor” dedi.

Üreticiye ödenecek eski borçların ödenmesinde bazı üreticilere ulaşamadıklarını belirten Bayraktar, “Eski borçların kasım ayı itibariyle biteceğini söylemiştik. Geçen aydan bu aya 5 milyon ödeme yaptık. Geriye 7,5 - 8 milyon civarında borcumuz var. Üreticimizin bir kısmına galiba gurbetçi oldukları için ulaşamıyoruz. Bu ay içinde borcu bitireceğiz, parasal bir sorunumuz yok. Üretici ile masaya oturamadık. Fiskobirlik’ten alacağı olan bütün üreticilerimiz kendi bulundukları kooperatiflere ulaşsınlar. Kooperatifteki yetkililerle görüşüp bu borcun ödenmesi le ilgili bir mutabakata varsınlar. Biz ödememizi yapıyoruz ama kuruma katkısı olması için ödemede üreticinin ihtiyacı olan zirai girdileri de ödemenin içine katmak istiyoruz. Ama sonuç itibariyle üreticinin kendi isteği doğrultusunda bir plan hazırlanıyor. Net olarak bu ay içerisinde ödemenin bitmesi lazım. Gurbetteki üreticilerimiz kendi kooperatifleriyle irtibata geçsinler” şeklinde üreticilere çağrıda bulundu.

Bayraktar yaptıkları ödemelerle ilgili ise “Yılbaşında 18-19 milyon lira borç vardı. Şuanda üreticiye 7,5 milyon lira borcumuz kaldı. Yani yaklaşık 11-12 milyon lira ödeme yaptık” şeklinde konuştu.