KAYSERİ (AA) - Büyükşehir Belediyesi'nin her ay gerçekleştirdiği profesyonel fotoğraf eğitimi bu ay Yeşilhisar'ın Soğanlı Mahallesinde yapıldı.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre. programa katılan yaklaşık 200 fotoğrafçı, Soğanlı'daki kayadan oyma kiliseler ile kadınların el emeği olarak ünlenen Soğanlı bebeklerini çekti.

Fotoğrafçılar, Soğanlı'daki eğitim öncesi Güzelöz Mahallesinde geçen hafta defnedilen Şehit Polis Mehmet Güngördü'nün ailesini ziyaret ederek taziyede bulundu. Soğanlı'da Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdükadir Akdeniz tarafından karşılanan fotoğrafçılara, Soğanlı hakkında bilgi verildi.

Soğanlı'nın doğal ve arkeolojik sit alanı olduğunu dile getiren Akdeniz, geziye katılan fotoğrafçılara teşekkür etti. Uygulama gezisine sadece Kayseri'den değil il dışından fotoğrafçılar da büyük ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi ile Sureti Alem Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği tarafından düzenlenen eğitim ve uygulama gezisine katılan Ulusal Fotoğraf Amatörleri Derneği (UFAD) Başkanı Murat Ziya Öztürk, bu tür etkinliklerin fotoğraf sanatının gelişmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.