Fotoğraf sanatının ustaları William Klein ile Ara Güler, Fotoistanbul 1’inci Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın davetlisi olarak biraraya geldi.

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Fotoistanbul 1’inci Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali dünyanın en iyi fotoğraf sanatçılarını biri olan William Klein ile ünlü Türk fotoğrafçı Ara Güler buluşturdu. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın davetiyle Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleşen buluşmada fotoğrafın ustaları bir araya geldi.

Başkan Hazinedar, her iki usta sanatçıya fotoğrafa olan tutkusunu anlattı. Fotoğraf makinesini eline alan Hazinedar, iki ustaya da fotoğraflarını çektirdikten sonra kendisi de iki büyük çınarın fotoğrafını çekti.

Başkan Hazinedar’a festivale ev sahipliği yaptığı için teşekkür eden William Klein, sanata verdiği önem nedeniyle de Hazinedar’ı kutlayarak, “Sizin sayenizde buradayım” dedi.

Ünlü Türk fotoğrafçı Ara Güler de kültürel etkinliklere artık Türkiye’de gereken önemin verilmediğinin altını çizdi. Fotoistanbul’un çok önemli olduğunu söyleyen Güler, “Murat Hazinedar’a çok büyük bir yüreklilik gösterdiniz ve güzel bir iş yaptınız” diye konuştu.

FOTOİSTANBUL 1’İNCİ BEŞİKTAŞ ULUSLARARASI FOTOĞRAF FESTİVALİ

Beşiktaş Belediyesi tarafından 18 Ekim’de başlayan Fotoistanbul 1’inci Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali; 53 sergi, 70 seminer ve panel, 6 ustayla sohbet, 5 gösteri gecesi, 80 fotoğraf gösterisi, 100’ü aşkın portfolyo değerlendirmesi, 8 atölye, kitap imza günleri ve yuvarlak masa tartışmaları ile fotoğrafı İstanbullularla buluşturacak.