ÇANKIRI (AA) - Çankırı 1. Amatör Futbol Ligi'nde Çankırı Belediye Gençliksporlu futbolcu, Şabanözü Belediyesi ile yapacakları maç öncesinde kız arkadaşına sahada evlilik teklif etti.

Play-off mücadelesinin son maçında Çankırı Belediye Gençlikspor, Süper Toto Stadı'nda Şabanözü Belediyesi'ni konuk etti. Ev sahibi takımın futbolcusu Erkan Agca, yeşil sahaya ekip arkadaşları ve rakip takımın sporcularıyla taşıdığı "Esra, benimle evlenir misin?" yazılı pankartla çıkarak kız arkadaşı Esra Özer'e evlenme teklif etti.

Teklifinin kabul edilmesinin ardından Agca, tribüne giderek kız arkadaşının parmağına yüzük taktı.

Damat adayı Agca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çankırı Karatekin Üniversitesi Bankacılık Bölümü'nde okuduğunu belirterek, Çankırı Belediye Gençlikspor'da da forma giydiğini söyledi.

"Bir futbolcunun evlilik teklifi böyle olur' diye düşünerek, bu şekilde evlenme teklifinde bulunma kararı aldım" diyen Agca, "Arkadaşlarımızla konuşup hazırladığım pankartı tutarak sahaya çıkma kararı aldım. Rakip takımın oyuncularıyla afişimizi elimize alıp sahaya çıktık. Kız arkadaşının teklifimi kabul etmesinden dolayı çok mutluyum" ifadesini kullandı.

- " Hiç böyle bir teklif beklemiyordum, çok şaşırdım"

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Özer de Agca ile maçta tanıştıklarını dile getirerek, evlilik teklifinin de yine yeşil sahada olduğunu anlattı.

Teklifi görünce duygulandığını aktaran Özer, "Her maçına gelemiyordum. Bu son maçtı, o yüzden arkadaşlarımızla geldik. Hiç böyle bir teklif beklemiyordum, çok şaşırdım. Pankarttaki o yazıyı gördüğümde şok oldum. Tarifi olmayan duygular yaşıyorum" şeklinde konuştu.

Çankırı Belediye Gençlikspor Antrenörü Şenol Kıyak da 33 yıldır futbolun içinde olduğunu ifade ederek, daha önce benzeri evlilik teklifi görmediğini söyledi.

Amatör ligde şampiyon olduklarını anımsatan Kıyak, "Uzun ve yorucu sezon geçirdik. Sezon sonunda bu teklif bizim için çok anlamlı oldu. Şampiyonluğumuz geçen haftaki maçta garantilenmişti. Maçın puan olarak değeri yok ama evlilik olayı, maçı önemli hale getirdi" değerlendirmesinde bulundu.