Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Diplomatlar Birliği Başkan Yardımcılığı görevi kapsamında 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York’ta, GAÜ adına BM İnovasyon Kurulu’na dahil edildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Akpınar, 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta, aralarında dünya teknoloji devlerinin de bulunduğu toplantıya, GAÜ olarak dahil edildiklerini söyledi. Akpınar açıklamasının devamında şunları söyledi:

“GAÜ olarak BM İnovasyon Kurulu’nda temsil ve kabul edildik. Güzel ve verimli bir çalıştay oldu. Üniversitemizden şahsım ve Günperi Hanım ile hazır bulunduk. Artık bu kurulda güzel çalışmalarla insanlığın geleceğine yön veren Kurumlar ve temsilcileri ile birlikte çalışıyor olacağız. Genel kurul gündeminde ise, ’Dünyamızın Gelecek Hayalleri’ kurgusu ile BM 2030 Plan ve Öngörülerini masaya yatırdık.”

Akpınar ayrıca, New York’ta Birleşmiş Milletler Global Compact Konferansına da katılım göstererek, dünya liderleri ile bir araya geldi. BM’nin uluslararası kalkınma ve gelişim sözleşmesi olan Global Compact kapsamında “Global Leaders” toplantısında da yer alan Akpınar, sağlık ve özel sektör üstüne bir yuvarlak masa toplantısına da katılarak, çeşitli sağlık sektörü temsilcileriyle sağlık altyapısının dünyanın her tarafında yükseltilmesi için ne gibi ihtiyaçlar olduğunu; ecza şirketleri, Uluslararası Sağlık Örgütü, BM örgütleri ve özel sektör temsilcileriyle değerlendirdi. Global Compact işbirliğinin, ileriki adımları için düşünce liderliği sağlayan Akpınar, New York ziyaretleri kapsamında daha önce iklim değişikliği ve ekonomik gelişim toplantılarında BM Başkanı Antonio Guterres ile de bir araya gelmiş ve çeşitli sivil toplum kuruluşu ve devlet temsilcileriyle Kıbrıs sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu.

Akpınar, UN Global Leaders Toplantı programında, çözüm ortaklığında katılım gösterdikleri ve çok önemli sonuçların alındığı bir gün geçirdiklerini belirterek, diplomatik misyonlarının dışında, GAÜ olarak önümüzdeki günlerde BM bünyesinde çok önemli işbirliklerine adım atabileceklerini söyledi. Akpınar, üstüne düşen görevlerin çok büyük olduğunu, resmi temaslarına ve toplantılara devam ettiklerini vurguladı.