Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü münasebetiyle anma programı düzenlendi. Programda konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında 10 bin öğrenciyi Çanakkale’ye göndereceklerini söyledi.

Gaziantep’in 25 Aralık 1921 yılında düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı geride kalırken, Valilik bir anma programı düzenledi. Şahinbey Abidesi Kırkayak Parkı’nda yapılan anma programı, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başladı. Programa Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Garnizon Komutanlığı temsilcisi, kamu kurum müdürleri, askeri erkan, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğrenciler, Gaziantep’in kurtuluşunu anlatan şiirler okurken, gazetecilere bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öncelikle Gaziantep ve bu vatan için canlarını feda eden şehit ve gazileri, rahmet ve şükranla andığını dile getirdi. Tahmazoğlu, “2015’te Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünü kutlayacağız. Önümüzdeki yıl 15 Mart’tan itibaren biz de Şahinbey Belediyesi olarak Gaziantep’te, üstün başarı gösterenler başta olmak üzere en çok takdir belgesi alan 10 bin öğrencimizi uçakla Çanakkale’ye götürüp, şehitlerin diyarını gezdirdikten sonra akşam tekrar Gaziantep’e dönüşünü sağlayacağız. Bu vesile ile canlarını seve seve feda edenleri, yerinde göstermek istiyoruz. Yeni neslin vatan aşkı ile yetişmesi için bu programı düzenleyeceğiz” dedi