GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te bir evde, aroma ve etiket kullanılarak "zeytinyağı" diye piyasaya sürülmesi planlanan 6 ton kaçak yağ ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Girne Mahallesi'nde kaçak yağ üretildiği belirlenen eve baskın yaptı.

Baskında, evin bir odasında tenekelere doldurulmuş, menşeyi belli olmayan 6 ton yağ bulundu. Yağların, zeytinyağı aroması kullanılarak ve tenekelere zeytinyağı etiketi yapıştırılarak piyasaya sürülmesinin planlandığı öğrenildi.

- "Gıda terörü"

Zabıta Dairesi Başkanı Ömer Yalım, evde bulunan şüpheli 5 Suriyeli hakkında işlem başlatıldığını belirtti. Piyasaya sürülmesi hedeflenen yağla insan sağlığının hiçe sayıldığını söyleyen Yalım, şöyle devam etti:

"Bir mahalle arasında ve bir evin içerisinde vatandaşın sağlığını hiçe sayarak böyle bir şeyin organize edilmesi makul bir şey olarak görülemiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden ekiplerimiz de geldi, beraber çalıştık. Yağ üzerinde çalışma yaptık ama şu an için ne yağı olduğunu belirleyemedik. Bu yağları vatandaşa zeytinyağı arması yapıştırarak yedirmeye çalışan insanlarla ilgili gerekli işlemleri yaptık" dedi.

İnsan sağlığını hiçe sayan bu tür üretimleri "gıda terörü" olarak değerlendiren Yalım, gıda fırsatçılarının önüne geçmek için aralıksız çalıştıklarını ifade etti. Yalım, vatandaşlara da zeytinyağı diye satılan ürünlere karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Yalım, ele geçirilen yağın imha tesisine gönderildiğini sözlerine ekledi.