GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Bilim Eğitim ve Kültür Araştırmaları Merkezi (BEKAM), Anadolu Ajansı (AA) iş birliğinde, muhabir yetiştirmek ve sektöre insan kaynağı sağlamak amacıyla "Medya İletişim" kursu düzenleyecek. 

Merkezin koordinatörü Nuri Sinopluoğlu, Bülbülzade Vakfında düzenlediği basın toplantısında, hazırladıkları "Medya İletişim" kursuna Gaziantep Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve AA'nın destek verdiğini söyledi.

BEKAM olarak son teknolojiyle donatılmış televizyon stüdyosu ve radyoya sahip olduklarını ifade eden Sinopluoğlu, medya sektöründe görev almak isteyen gençlere fırsat sunmayı amaçladıklarını dile getirdi. 

Kentteki basın sektöründe böyle bir eğitim programına ihtiyaç duyulduğunu aktaran Sinopluoğlu, şunları kaydetti:

"Katılımcılara temel fotoğrafçılık, kameramanlık ve haber yazma konuları anlatılacak. Kursun verimli geçmesi için Türk basın sektörünün en köklü ve başarılı kurumlarından birisi olan AA'dan destek aldık. Eğitim de AA tarafından belirlenen ve alanında uzman kişiler tarafından verilecek."

Sinopluoğlu, sektörde ihtiyaç duyulan kalifiye eleman ihtiyacına katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. 

Kursun ücretsiz olduğunu hatırlatan Sinopluoğlu, eğitimden faydalanmak isteyenlerin BEKAM'ın resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapılabileceğini sözlerine ekledi.