Gaziantep’te avukatlar, meslektaşları İsmail Akkaya’nın ofisinde öldürülmesine ve ne kadar zor şartlarda görev yaptıklarına dikkat çekmek için bugün duruşmalara girmedi.

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı yaptığı açıklamada, ”Maalesef geçen hafta meslektaşımız, Gaziantep Barosu üyesi İsmail Akkaya’yı kalleşçe bir saldırı neticesinde kaybettik. Halen onun üzüntüsü ve yası devam ediyor. Biz bugün yönetim kurulu olarak şöyle bir karar aldık. Bunu geçen hafta cenaze töreninde de dile getirmiştim. Salı günü, yani bugün duruşmalara girmeme kararı almıştık. Bugün onu gerçekleştirdik. Yaklaşık yüzde 90-95 oranında arkadaşımız mazeret bildirerek duruşmalara girmedi. Bu anlamda olumlu bir gelişme oldu. Biz vatandaşlarımızın da mağdur olmaması için elimizden geleni yaptık. Mesela tutuklu dosyalarda, acil süreli işlerde meslektaşlarımız eylem kararlarına rağmen, sırf vatandaşlar mağdur olmasın diye duruşmalara yine girdiler. Onun haricinde usulü işlemler ve yahut diğer duruşmalara girmeme konusunda başarılı bir eylem oldu. Buradaki amacımız avukatlığın da profesyonel bir meslek olduğunu, avukatların da yargının kurucu unsuru olması nedeniyle çeşitli problemleri olduğuna tüm kamuoyunun dikkatini çekmekti" ifadelerini kullandı..

Cinayetle ilgili gelişme olmadığını belirten Şarklı, “Cinayetle ilgili henüz bir gelişme yok ama biz başsavcıyla, emniyet müdürüyle görüşüyoruz. Emniyetin de bunun için özel bir birim oluşturduğunu ve takip ettiğini biliyoruz. Bu konuda bir gelişme olduğunda kamuoyuyla paylaşacağız. Fakat şu anda bir gelişme yok. Soruşturma da normal seyrinde devam ediyor” dedi.