GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 7 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 15 kişiden 14'ü tutuklandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'nın kanunsuz gösteri ve eylemlerini organize eden, sosyal paylaşım sitelerinde övücü, özendirici paylaşımlarda bulunan, Cumhurbaşkanı'na, kamu kurumlarına ve güvenlik güçlerine hakaret eden kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Teknik ve fiziki takibin ardından Gaziantep, Adana, Adıyaman, Bursa, Bingöl, Diyarbakır ve Şırnak'ta belirlenen 13 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Ev ve iş yerlerindeki aramalarda ise çok sayıda bilgisayar, sabit disk gibi dijital veri depolayıcılar, 7 sprey boya, çok sayıda plastik eldiven, PKK/KCK terör örgütü içerikli çok sayıda kitap, örgütsel dökümanlar ile PDY/FETÖ terör örgütü liderine ait 2 kitap ele geçirildi.

Ayrıca sosyal paylaşım sitelerinde PKK/KCK terör örgütü yanlısı asılsız haberler yapan, kamu kurum ve kuruluşlarına ait asılsız suçlamalarda bulunan bir basın mensubu ile terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıl dönümünü bahanesiyle gerçekleştirilen kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerine katılan bir kişi Gaziantep'te yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 14'ü tutuklandı, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Muhabir: Adsız Günebakan