Antalya’nın Gazipaşa ilçesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini alışının 92’nci yıldönümünü şenlik havasında kutladı.

Gazipaşa Belediyesi’nin organize ettiği kutlama programı saat 10.00’da Cumhuriyet meydanında başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Semra Yalçın Bilgiç, ilçe halkının gösterdiği kahramanca mücadele sonrası Gazipaşa ismini hak ettiğini söyledi.

Delibaş isyanının bastırılmasında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına yardım eden o zamanki ismiyle Selinti halkını ödüllendirmek isteyen Bakanlar Kurulu’nun 21 Ekim 1922 tarihinde Selinti bölgesini ilçe yaptığını ve ismini “Gazipaşa” olarak değiştirdiğini ifade eden Bilgiç, “92 yıldır bu ismi gururla taşıyoruz. Elbette sadece bu ismi taşımak ilçemizin gelişmesine, sorunlarını çözmemize yetmez. Atatürk’ün bizlere gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için durmadan çok çalışacağız” dedi.

MEHTERAN TAKIMINA BÜYÜK İLGİ

Bilgiç’in konuşmasının ardandan halk dansları gösterisi sunuldu. Kutlamaların en çok ilgi çeken bölümü Gazipaşa Belediyesi’nin gönüllülerden oluşan karma mehteran takımının gösterisi oldu. Mehteran’ın 20 dakika süren gösterisine izleyenlerin ilgisi hayli yoğun oldu.

KAYMAKAM HAMUR AÇMAK İSTEDİ

Gösterilerin ardından protokol mensupları Cumhuriyet meydanına kurulan yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezdi. Gözleme yapılan Yörük çadırını ziyaret eden Kaymakam Kadir Ekinci, annesinin kendilerine sık sık gözleme yaptığını belirterek hamur açmak istedi. Kollarını sıvayan Ekinci, oklavayla bir süre hamur açtı.

Gazipaşa’ya isminin verilişinin 92. yıldönümü etkinlikleri gün boyunca sürecek.