Iğdır’da evleri yanan Aras ailesi, bir yıldır ahırda hayvanları ile yaşıyor.

Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Şiracı köyünde ikamet eden Aras ailesi geçen yıl çıkan bir yangın sonucu evsiz kaldı. Evleri yangından tamam kullanılamaz hale gelen 4 kişilik Aras ailesi, ahırlarını bölerek barınma sorunlarını geçici olarak çözmeye çalıştı. Bekledikleri yardımı alamayan aile, 1 yıldır inekleri ve tavukları ile birlikte yaşıyor.

Geçen yıl çıkan yangın sonucu evsiz kaldıklarını anlatan Ümit Aras, maddi durumları da iyi olmadığı için ev yaptırmadığını belirterek, “Evsiz kalınca ahırı ikiye bölerek aynı odayı hem banyo hem mutfak hem de yatak odası olarak kullanıyoruz. Bir bölümünü de, kümes ve ahır olarak kullanıyoruz. Yangın çıktığı zaman gelen yetkililer, yaptıkları incelemenin ardından kendilerine ev yapacaklarını söyledi fakat bir yıl hatta bir yıldan fazla zaman oldu ne gelen oldu ne de giden. Biz de bu şekilde yaşamımız sürdürüyoruz” dedi.

Hayvanlarla birlikte yaşadıkları için çocuklarının enfeksiyon kaptığını, sürekli hastalandığını anlatan anne Zaide Aras, daha önce iyi olmasa da kerpiç evlerinde idare ettiklerini ifade etti.

Aras, “Evimiz yandıktan sonra mağdur olduk, maddi imkansızlıklardan dolayı da evimiz yapamadık. Kaymakamlığa başvurduk, önce yapılacağını söylendi, daha sonra yapılmadı. 4 nüfus böyle hayvanlarla birlikte bir damda yaşıyoruz. Yetkililerin burada bize bu konuda yardım etmesini istiyoruz” diye konuştu.