KAYSERİ (AA) - Kayseri'de amatör küme takımlarından Erkiletspor'da futbol oynarken kansere yakalanan 15 yaşındaki kaleci Halil Polatoğlu, tedavi gördüğü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, çok sevdiği futbola 2011 yılında kaleci olarak Erkiletspor'da başlayan Halil Polatoğlu, 9 ay önce Yozgat'ta gerçekleştirilen 15 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası dönüşünde kansere yakalandığını öğrendi.

Dizinin altındaki ağrı şikayetiyle hastaneye götürülüp MR'ı çekilen Polatoğlu'nu doktorlar, dizinde kötü huylu tümör olduğu ve vücuda yayılmaya başladığı gerekçesiyle tedavi altına aldı.

Yaklaşık 5 ay önce sol bacağı kesilen Halil Polatoğlu, içindeki futbol aşkını canlı tutmak için hocalarının da yönlendirmesi ve desteğiyle Anadolu Ampute takımında oynamak için lisans çıkardı.

Hastanede tedavisi devam ettiği için ampute takımında da oynayamayan genç futbolcu, önceki gün hayata gözlerini yumdu.

Erkiletspor Teknik Direktörü Osman Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halil'in çok başarılı bir kaleci olduğunu ve ölümünün tüm takım arkadaşlarını ve kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Geçen yıl Halil'le birlikte Erkiletspor 15 yaş altı takımı olarak Kayseri şampiyonu olduklarını ve Yozgat'taki Türkiye şampiyonalarına katıldıklarını anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Şampiyonadan döner dönmez Halil bacağında ağrılar olduğunu söyledi. Biz de ağrıların ileride futbol hayatını etkileyecek soruna neden olmaması için vakit kaybetmeden hastaneye gönderdik. Çekilen MR sonucunda sol bacağında dizinin altında kötü huylu tümör olduğu belirlendi. Tedavi altına alındı ancak tümörün vücuda yayılmasının önüne geçilemedi. Yaklaşık 5 ay önce bacağı kesildi. Biz futboldan uzak kalmaması için ampute takımında oynaması için bacağı kesildikten hemen sonra lisans çıkardık. Tedavisi devam ettiği için ampute takımında da oynayamadı. Halil, aslan gibi gözü pek bir kaleciydi. Tekmeden asla çekinmez, kafasını vücudunu tekmenin önüne atardı. Çok başarılı bir kaleciydi. İnsanlığıyla da tüm arkadaşlarının sevgisini saygısını kazanmış biriydi. Ölümü tüm takımı çok üzdü. Onu asla unutmayacağız."