Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 19’u çocuk 34 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili, Çağdaş hukukçular Derneği İzmir Şubesi, emri verenin Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel olduğunu ileri sürüp Özel hakkında savcılığa ’’İnsan öldürme’’ suçlaması ile suç duyurusunda bulundu.

Çağdaş hukukçular Derneği İzmir Şubesi üyeleri, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 19’u çocuk 34 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili İzmir Adliye’si önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi Başkanı Avukat Şule Arslan Hızal, ’’Bundan tam 3 yıl önce bugün Roboski’de 34 yoksul insan, devlet tarafından bombalanarak katledildiler. Anneleri çocuklarının parçalanmış cesetlerini araziden toplamak zorunda kaldılar. Unutmadık Unutturmayacağız. Ve Genel Kurmay Askeri Savcılığı Roboski’de (Uludere) 34 kişinin katliamı ile ilgili başlattığı soruşturmada şüpheli askerler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Oysa takipsizlik kararındaki şu tespit dahi katliamın kasıtlı yapıldığını ortaya koymaktadır, ‘… saat 22.14 da hareketsiz bekleyen üçüncü grubun tespit edildiği dördüncü bombanın 22.26’da bu gruba atıldığı ve 34 kişinin öldüğü…’’ İşte gerçek bu. Türkiye Cumhuriyeti’nin Genel Kurmayı, top atışlarından uçak bombalamalarından sonra silahlı örgüt üyelerinin toplu olarak hareketsiz kalamayacaklarını, mümkün olduğu en geniş şekilde dağılacaklarını bilmiyor mu? Elbette biliyor. Bilmesine rağmen, 34 yoksul Kürt köylüsü kasten öldürüldü. Emri veren bu ülkeyi koruyorum diyen, ordunun başındaki Necdet Özel’dir. Bizler bugün Roboski katliamının en tepesindeki sorumlusu Necdet Özel hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere toplandık. Bizler ölümlere, katliamlara reva gören bir halkın belleğiyiz. Hiçbirini unutmadık, hiçbirini unutturmayacağız’’ dedi.

Grup daha sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na Özel hakkında savcılığa ’’İnsan öldürme’’ suçlaması ile suç duyurusunda bulundu. Öte yandan, grup konuşmasını yaparken bir vatandaş, gruba ’’Biz de sizin yaptıklarınızı unutmayacağız’’ diyerek tepki gösterdi.