Taksim’de caddedeki otobüs durağının geriye doğru alınması için Gezi Parkı’nda başlatılan çalışmalar durduruldu. Kazılan alan toprakla doldurulurken, eylem yapan bir grup çekilen güvenlik şeridini keserek açılış yaptı.

Taksim Gezi Parkı’nın bitişiğinde cadde üzerinde yer alan durağın geriye doğru alınması için başlatılan çalışmalar tepkiye neden oldu. Gezi Parkı’nın Cumhuriyet Caddesi bölümündeki bir alanın kazıldığını gören Taksim Dayanışması üyesi bir grup, geceden itibaren parkta beklemeye başladı. Çalışmalar durdurulurken, kazılan bölüm güvenlik şeridiyle kapatıldı. Yapılan görüşmelerin ardından saat 11.00 sıralarında Gezi Parkı’na bir kamyonla toprak getirildi. Kazılan alan toprakla kapatıldı.

Taksim Dayanışması Platformu Sözcüsü Cem Tüzün, “Dün gece 23.00 sıralarında kepçe ve inşaat işçisi gelerek hafriyat çalışması başlattılar. Buraya bir çalışma yapılabilmesi için Koruma Kurulu’ndan onayının olması lazım” dedi.

Eylemcilerle birlikte bekleyen Modacı Barbaros Şansal ise, "Parkımızdan uzak dursunlar. Bu parkta göçmenlerimiz var, çocuklarımız var, bir tarih ve gelecek var. Ben burada nöbetteyim” diye konuştu.

Kazılan bölümün toprakla kapatılmasının ardından eylemciler, çekilen emniyet şeridini keserek açılış yaptı. Bu sırada bir vatandaş da eylemcilere tepki gösterdi.