Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ankara ve yedi ayrı ilden 38 teknik personele gıda denetim eğitimine başladı.

Ankara İl Müdürlüğü’nde görevli personellerce verilen eğitime Ankara başta olmak üzere Kırıkkale, Kırşehir, Ağrı, Bingöl, Giresun, Muş ve Yozgat İl Müdürlüklerinde görevli 38 teknik personel katıldı. Eğitimin başlangıcında kursiyerlere bir konuşma yapan Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, 2004 yılından bu yana gıda konusunda yetkili ve sorumlu tek kuruluşun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olduğunu belirterek, yetkili kuruluşların görevleri layıkıyla yapması gerektiğini ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın da 2004 yılından bu yana bu görevi layıkıyla yerine getirdiğini söyledi. Kursiyerlere denetimlerde nasıl davranmaları ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunan Temel, işletme sahibi ve yetkililerine nazik ama tavizsiz davranmaları gerektiğini, onları kurallara uymadıkları takdirde insan sağlığıyla oynayacakları konusunda bilgilendirmelerini istedi.

Gıda denetim personellerinin özverili çalışması sayesinde Türkiye’nin güvenilir gıda konusunda çok önemli mesafeler katettiğini ifade eden Temel, Ankara’daki gıda denetimleri hakkında da bilgi verdi. Yapılan denetimlerin artmasına rağmen cezaların azaldığını kaydeden Temel, bunun da gıda işletmelerindeki düzelmeyi gösterdiğini söyledi.