AKSARAY (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, "Bugün 62 milyar dolar tarımsal gayrisafi milli hasılayla dünyanın 7'nci, Avrupa'nın birinci ekonomisi haline geldik. Ürettiklerimizle 77 milyon nüfusu besliyoruz. Üstüne 2 milyon misafir ağırlıyoruz ve 35 milyon turiste de gıda hizmeti sunuyoruz" dedi.

Arzu, Aksaray Ziraat Odası tarafından kapalı pazar yerinde düzenlenen 2. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nın açılış töreninde, Türkiye'nin büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını söyledi.

Halkın AK Parti'yi, verdiği büyük destekle tek başına iktidar yaptığını, kendilerinin de bu destekle hizmet etme noktasında gayret ettiklerini dile getiren Arzu, bundan sonra daha da büyük hizmetler yapacaklarını aktardı.

- "Hükümet olarak gerekli destekleri veriyoruz"

AK Parti'nin iktidara gelmesiyle gayrisafi milli hasılanın sürekli arttığını anlatan Arzu, şunları kaydetti:

"2002'den önce 230 milyar dolar olan gayrisafi milli hasılamız, bugün 830 milyar dolara yükseldi, yani 4 kat arttı. Tarımda 2002'de 23 milyar dolar tarımsal gayrisafi milli hasılayla dünyada 11'inci, Avrupa'da 4'üncü büyük ekonomiydik. Bugün 62 milyar dolar tarımsal gayrisafi milli hasılayla dünyanın 7'nci, Avrupa'nın birinci ekonomisi haline geldik. Ürettiklerimizle 77 milyon nüfusu besliyoruz. Üstüne 2 milyon misafir ağırlıyoruz ve 35 milyon turiste de gıda hizmeti sunuyoruz. 18 milyar dolar da ihracat yapıyoruz. Tabii bunları üreticilerle birlikte yapıyoruz. Hükümet olarak gerekli destekleri veriyoruz."

Arzu, kırsal kalkınmada sıfır faizli desteklerin dışında yüzde 50 hibelerle, basınçlı sulama yöntemleri ve diğer katkı sağlayıcı tesislerin yapımında vatandaşlara destek verdiklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından Arzu ve diğer protokol üyeleri, kurdeleyi keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi. Arzu, ardından fuarı gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Aksaray Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, İl Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve üreticiler katıldı.