Giresun’un Piraziz ilçesinde akşam evinde çocuklarına annelik, gündüz ise dolmuş şoförlüğü yapan Filiz Melikoğlu görenleri şaşırtıyor.

Bir süre önce çalıştığı güvenlik işinden ayrılmak zorunda kalan Filiz Melikoğlu, yeni bir işe başlayarak Giresun’un ilk ve tek dolmuş şoförlüğü yapan kadını oldu. Uzun zamandır güvenlikçi olarak çalıştığı işinden ayrılmak zorunda kalan Filiz Melikoğlu, dolmuş şoförlüğüne başladı. Piraziz-Giresun dolmuş hattında çalışan 47 şoförden birisi olan Filiz Melikoğlu, bir ay boyunca dolmuş şoförlüğü stajını başarıyla tamamlayarak tek başına sefere çıkmaya başladı.

Aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla şoförlüğü yapmak zorunda olduğunu belirten Filiz Melikoğlu, kendisini yadırgayanların da tekdir edenlerinde olduğunu söyledi. Melikoğlu “Bayan şoför olduğum için ilk zamanlarda tepki alıyordum ve insanlar araca binmeye korkuyordular. Şimdi ise araca bindiklerinde daha güvenli olduklarını söylüyorlar.Özellikle en fazla destek görmem gereken bayanlar araca bindiklerinde tedirgin oluyorlar. Erkekler ise daha çok takdir ediyorlar.Ancak dolmuş hattında artık göre göre alışmaya başladılar” dedi.

GÜNDÜZ ŞOFÖR ABLA, AKŞAM ANNE

Gündüz şoför abla, akşam anne olduğunu da söyleyen Melikoğlu “İki tane çocuğum var.Gün boyu direksiyon salladıkta sonra akşam eve gidiyorum. Çocuklara yemek hazırlıyorum. Onların sorunlarıyla ilgileniyorum. Yine sabah olduğunda çocuklar okula ben ise durağa geliyorum. Tabi ki yorucu oluyor ancak şoförlüğü de severek yapıyorum” diye konuştu.

Duraklarında bayan şoför olduğu için gurur duyduklarını belirten Piraziz Durak Başkanı Cihan Bodur ise “Giresun’da dolmuş hatlarında ilk bayan şoför bizde olmasından mutluyuz. Bayan şoförümüz sayesinde durağımıza da çeki düzen geldi. Bayan şoförümüz bize değil biz bayan şoförümüze uymak zorunda kaldık. Bu da durağımıza çok farklılıklar getirdi.Bazıları ilk başlarda tedirgin olduklarını söylüyorlar. Ancak biz kendisine güveniyoruz.Çünkü burada sefere çıkmaya başlamadan bir ay boyunca diğer şoförlerimizle gidip gelerek staj yaptı.Bu stajın sonunda da başarılı olup güven verdiği için sefere çıkmaya başladı” şeklinde konuştu.

Bayan şoför Melikoğlu’nun minibüsüne binen yolcular önce şaşırdıklarını ancak çok memnun olduklarını belirttiler.