Bursa’da faaliyetlerine devam eden Giresunlu Sanayici İş Adamları Yönetici ve Serbest Meslek Mensupları Derneği’nin (GİSİYAD) Kosgeb işbirliği ile 4.düzenlediği Girişimcilik kursu katılım sertifika törenini bir sabah kahvaltısı daveti ile gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen sertifika törenine, AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Adil Kayaoğlu, Yıldırım Belediyesi Meclis üyesi Metin Güneş, Ak Parti Bursa İl yöneticisi Hüseyin Güvendi, Ak Parti Osmangazi İlçe yöneticisi Mustafa Ateş, Zakir Öztaş, Ak Parti Nilüfer ilçe yöneticileri, Vakıf Gayrimenkul Pazarlama Müdürü Abdurrahman Tığ, Emek Zekai Gümüşdiş Mahalle Muhtarı Talip Abdioğlu, çok sayıda dernek başkan ve yöneticilerinin yanı sıra sertifika almaya hak kazanan kursiyerler ve davetliler katıldı.

Dernek Başkanı Hasan Topkara, açılış konuşmasında, 2012 yılından bu yana faaliyet gösteren derneklerinin 2 yıl içerisinde ekonomik kalkınmaya katkı sunmak için çeşitli projeler hazırlayarak hayata geçirdiğini belirtirken “Bu projelerden en önemlisi Kosgeb işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz Uygulamalı Girişimcilik eğitimidir. Hemşehrilerimizin devletimizin sağlamış olduğu imkanlardan faydalanması için vermiş olduğumuz eğitimler sonucunda onlarca kişi projelerini hazırlayarak Kosgeb bölge müdürlüğüne teslim ettiler. Bir çok hemşehrimizin projeleri uygun bulunmuş ve hibe desteği ile işyerlerinin kuruluşlarını tamamladılar. Ortaya çıkan bu tablo biz yönetim kurulunu oldukça memnun etmektedir” dedi.

5.GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ GEMLİK’DE DÜZENLENECEK

Gisiyad olarak Ekonomiye ve iş istihdamına katkı sağlamak, yeni kobiler ortaya çıkarmak için Kosgeb işbirliği ile Girişimcilik Eğitimlerine devam edeceklerini belirten Topkara, 5.Girişimcilik Eğitiminin ise önümüzdeki günlerde Giresun nüfusunun yoğun olduğu bölgeler arasında yer alan Gemlik ilçesinde düzenleneceğinin müjdesini verdi.

KURSLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Dernek muhasibi Mali Müşavir Volkan Murat Okkaoğlu’da yapmış olduğu konuşmasında derneğin geçen süre zarfında yapmış olduğu çalışmaları davetlilere aktarırken, Girişimcilik Kursunun yanı sıra düzenlenen sertifikalı eğitimler ile çok sayıda hemşehrilerinin kalifiyeli eleman olarak çeşitli iş kollarında çalışmaya başladıklarını belirtti.

BURSA VE GEMLİK BİR OLMALI

Törenin ilerleyen dakikalarında Gurbetdeki Giresunlular için uzun yıllar hizmet eden Av.M.Murat Toker söz alırken, Metropol şehir Bursa ve Gemlik’de yaşayan Giresunlu hemşehrilerimizin omuz omuza vererek çalıştıkları takdirde hak etmiş oldukları değeri görebileceklerinin altını çizdi.

Gemlik’de kurulan GİRSİYAD A.Ş ile bu doğrultuda ciddi adımlar atıldığını belirten Toker “Bursa’nın siyasetinde, ekonomisinde var olmak istiyorsak bir olmalıyız. Bir olmak içinde Bursa’nın iki yakası Gemlik ve Bursa merkezde bulunan hemşehrilerimizin ortak hareket etmesi gerekiyor” dedi.

ABDURRAHMAN TIĞ’IN ARTIK VEKİL OLMASINI İSTİYORUZ

Geçtiğimiz dönem Ak Parti’den Bursa Milletvekili Aday Adayı olan Giresunlu hemşehrimiz Abdurrahman Tığ’ın Bursa’daki Giresun gücünü arkasına alarak, siyasi ve bürokratik tecrübesi ile tekrar aday olmasını dört gözle beklediklerini belirten Toker, programa katılan davetlilerden hemşehrilerimiz Abdurrahman Tığ’a destek sözü aldı.

Sertifika töreni sonrasında dernek yöneticileri görüşlerini sunmak üzere kürsüye davet edilirken, tören Derneğin yapmış olduğu faaliyetlere katkı sağlayan Av.Murat Toker, Adnan Kara ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e verilen plaketler sonrasında çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.