Tepebaşı Belediyesi tarafından “Gökyüzünde Engel Yok 2” sloganı ile düzenlenen Model Uçak Başlangıç Kursu’nu başarı ile tamamlayan zihinsel yetersizliği bulunan bireyler, sertifikalarını düzenlenen Model Uçak Festivali programı ile aldı.

Tepebaşı Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Engelliler Koordinasyon Merkezi ve Türk Hava Kurumu işbirliğiyle düzenlenen Model Uçak Başlangıç Kursu’na 17 özel öğrenci katılarak eğitim aldı. Türk Hava Kurumu (THK) İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, THK Eskişehir Şube Başkanı Nevzat Yalçın, THK İnönü Türkkuşu Okulu Başkanı Albay Seyit Yaylacı, eğitmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Engelli bireylerin yoğun sevgisi ile karşıladığı Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ata,ç törende bir konuşma yaparak, “Atatürk’ün ne kadar ileri görüşlü olduğunu bu tesise geldiğimizde çok daha iyi anlıyoruz. Eğer çocuklarımız mutlu olursa, anne babaları, bizler ve bütün toplum mutlu olur. Tepebaşı Belediyesi’nin engelli bireyler için çalışmaları oldukça iyi. Bu çalışmalar sayesinde engelliler, birey oluyorlar. Anne ve babaları nefes alıyorlar ve toplum olarak mutlu oluyoruz. Bunun devamı için gereken bütün gayretleri göstermeye devam edeceğiz. Bu programın devam etmesini ve bu tesisin ilelebet yaşamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

THK Şube Başkanı Nevzat Yalçın ise “Gördüğünüz gibi bu eğitim merkezi, tamamen sizlerin yardımlarıyla, devlet katkısı olmadan, halkımızın vermiş olduğu destekle oluşmuştur. Her yıl gençlerimiz burada havacılık eğitimi almaktadır. Türkiye’de ne kadar havacı varsa hepsi burada yetişmiştir. Bu gibi etkinliklerin devam etmesini diliyorum” dedi.

Sertifika alan öğrencileri tebrik eden THK İnönü Türkkuşu Okulu Başkanı Albay Seyit Yaylacı da “Çok güzel bir gün bizim için. Bu güzel etkinlikte, kursta emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Özellikle model uçak sertifikası takdimi olacak ve burada bir gösteri olacak. Sertifika alacak çocuklarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Model Uçak Rehber Öğretmeni Gülnaz Tunç ise 17 öğrenciyle çalışmalara başladıkları bilgisini verdi ve “Bugün sertifikalarını almaya hak kazandılar. Hepsini tebrik ederek ‘İyi ki varsınız’ diyorum. Tepebaşı Belediyesi’nin meleklerinin kanatları oldukları İçin Türk Hava Kurumu’na teşekkür ederim. Bizden sevgisini esirgemeyen Ahmet Başkan’a da teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 17 öğrenciye sertifikaları takdim edildi ve öğrenciler tarafından model uçak atış gösterisi gerçekleştirildi. Daha sonra Başkan Ataç, planöre binerek İnönü semalarına yükseldi.

Program gösteri uçuşlarının ardından zihinsel yetersizliği bulunan bireylerin dansları ile devam etti. Başkan Ataç, öğrencilerle birlikte dans ederek onların mutluluklarına ortak oldu. Programda son olarak gerçekleştirilen karaoke şov ise herkesten büyük alkış aldı. Zihinsel yetersizliği bulunan bireyler, fantezi, Türk Halk Müziği, pop müzik gibi türlerin yanı sıra rap müzik bile yaparak, büyük beğeni aldı.