ANKARA (AA) - Ankara Gölbaşı Emlak Müşavirleri Derneği (AGED) Başkanı Servet Çimen, Ankara'nın Gölbaşı ilçesi sınırlarındaki arazileri, sahiplerinin bilgisi dışında üçüncü kişilere sattıkları veya satışa aracılık ettikleri gerekçesiyle 17 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili haberlerin çarpıtıldığını savundu.

Çimen, yaptığı açıklamada, operasyona ilişkin haberlerin halkta derin bir infiale neden olduğunu söyledi. Çimen, "Yakın tarihte bir başka kişiyle ilgili 'evrakta sahtecilik' yaparak başkalarına ait arsa ve arazileri üçüncü şahıslara sattı iddiasını bu kişiler yapmış gibi göstererek hem yargısız infaz hem de büyük bir haksızlığa neden olmuşlardır" diye konuştu.

Servet Çimen, "Tamamen ulusal basın tarafından ihdas edilen, yaratılan veya hiç özen gösterilmeden servis yapılan bu ifade şekliyle yalnız bu kişiler maddi ve manevi olarak zarar görmekle kalmamış, halkta da derin bir infiale neden olmuştur. İnsanların tapu sicil müdürlüklerine hücum etmelerine sebep oluşturmuştur" ifadelerini kullandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2015 Aralık ayında Gölbaşı'nda arsa ve tarlaların sahiplerinin bilgisi ve rızası dışında satılması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 5'i tapu görevlisi, 9'u emlakçı olmak üzere 14 kişinin ardından 3 kişiyi daha gözaltına almıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7'si cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakılmış, hakim karşısına çıkarılan zanlılardan 3'ü tutuklanmış, 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.