BİLECİK (AA) - Gölpazarı Ziraat Odası tarafından "Arazi edindirme" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Arazi Edindirme Şube Müdürü Abdulkadir Barlin, Belediye Düğün Salonu'ndaki toplantıda, tarımsal arazilerin fazla olması nedeniyle, il genelinde 477 bin parsel arazi, Gölpazarı'nda da 100 bine yakın parsel arazisinin bulunduğunu söyledi.

Arazilerdeki fazla bölünmenin önüne geçmek için kanun çıkarıldığını anlatan Barlin, "Yeni yasayla, parsellerin bölünmesinin önüne geçilmeye çalışıyoruz. Köyde yaşayan gençlerimiz arazilerin daha fazla bölünüp parçalanmadığı için köyde kalıp tarımsal faaliyetlerde ve tarımsal ekonomiye katkıda bulunabiliyor. Aksi takdirde eğer arazilerimiz bölünüp parçalanırsa köyde çalışan gençlerimiz geçinemeyecekleri için şehirlere göç etmek zorunda kalıyor. Şuan Bilecik'te mirasa ve satışa konu olan arazi mülkiyetinde yüzde 60'a yakın bir arazi mülkiyet toplulaşması olmuştur" dedi.

Bilgilendirme toplantısına, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Nafiz Şen, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli, siyasi parti temsilcileri, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.