YALOVA (AA) - Yalova'da müziğe tutkuyla bağlanan, öğretmenlerinin desteğiyle ünlü bestekarların parçalarını piyanoyla ustalıkla çalabilen 8 yaşındaki görme engelli otistik çocuğa, hayırsever bir vatandaş tarafından piyano hediye edildi.

Ludwig van Beethoven gibi dünyaca ünlü bestekarların eserlerini çalabilen ama evinde piyanosu olmadığı için sadece okulda eğitim alabilen İrem Fitoz, en büyük isteği olan piyanoya kavuştu. 

Anadolu Ajansının haberinin ardından hayırsever bir vatandaşın piyano hediye ettiği İrem Fitoz'un annesi Nihal Fitoz, İrem'i küçüklüğünden beri müzikle oyalamaya çalıştığını söyledi.

İrem'in çok zor bir bebeklik dönemi geçirdiğini belirten Fitoz, "Müzikten başka hiç bir şey onu sakinleştirmiyordu. Daha sonra okula başladı ve yeteneği fark edildi. Kızımın küçük bir orku vardı ve şu anda büyük bir piyanosu var. Hayırsever vatandaşa teşekkür ederiz. Şimdi çok daha iyi olacak, çok daha başarılı olacak. Onun için çok iyi bir şey oldu. Kızım artık beni hiç üzmeden kendi başına yeteneğini ilerletecek İnşallah. Kızım adına çok teşekkür ediyorum, çok sevindim. Kızımın çok daha iyi olmasını istiyorum" diye konuştu.

- "İrem'in bütün hayatı notalara bağlı"

Fitoz'un eğitim aldığı İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Merkezinin müzik öğretmeni Çetin Mutluer ise Anadolu Ajansının haberinden sonra İrem Fitoz'a hayırsever bir vatandaşın piyano bağışladığını söyledi.

Fitoz'un artık evde de çalışacağını, böyle daha başarılı olacağını belirten Mutluer, "Artık İrem 7 gün, 24 saat bu piyanoyla çalışacak ve inşallah çok da güzel eserlere imza atacak. İrem'in görme engeli ve otizm olmak üzere iki engeli var ama onlara rağmen çok başarılı çünkü görme engelli olduğu için bütün hayatı notalara bağlı ve müziği çok seviyor" dedi

İrem Fitoz ise piyanosu olduğu için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Kendisine piyano alan hayırsever vatandaşa teşekkür eden Fitoz, çok çalışıp iyi bir müzisyen olacağını ifade etti.