Goody Çocuk Tiyatrosu’nun, tiyatro sanatçısı Nedim Saban tarafından kaleme alınan ve çocuklarda hayvan sevgisini geliştirmek amacıyla projelendirilen müzikli çocuk oyunu Bir Dostluk Hikâyesi’nin yıl sonuna kadar olan temsil tarihleri belli oldu.

Hayvan hakları ve hayvan sevgisinin küçük yaşlarda kazanıldığı düşüncesiyle hareket eden ve şimdiye kadar 20.000’den fazla ilkokul öğrencisine sanat aracılığıyla hayvan sevgisinin önemini anlatan Goody, kedi- köpek mamalarının, tiyatro sanatçısı Nedim Saban yönetimindeki Tiyatrokare ile birlikte kurduğu Goody Çocuk Tiyatrosu’nun Kasım- Aralık programı açıklandı.

Oyun; Kasım - Aralık döneminde Profilo Kültür Merkezi, Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi ve Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde halka açık temsillerle çocuklarla buluşacak.

Goody Çocuk Tiyatrosu’nun 2012 yılından bu yana ücretsiz olarak sahnelediği müzikli çocuk oyunu “Bir Dostluk Hikâyesi”, Kasım ayı süresince 9-16-23 ve 30 Kasım tarihlerinde, saat 12.00’de Profilo Kültür Merkezi’nde ve 22 Kasım Cumartesi günü saat 11.00’de Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Aralık ayında ise her pazar günü saat 12.00’de Profilo Kültür Merkezi’nde çocuklarla buluşacak oyun, 6 Aralık tarihinde saat 12.00’de Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi ve 27 Aralık tarihinde saat 13.00 ve 15.00’te Caddebostan Kültür Merkezi’ne konuk olacak.

Bir ev köpeği ile bir sokak kedisinin dostluğunu anlatan “Bir Dostluk Hikâyesi”, La Fontaine eserlerine de atıfta bulunuyor. Ömür Gedik, Tuna Arman, Reyhan Karaca ve Yavuz Seçkin gibi hayvan haklarına duyarlı sanatçılar fabllardaki karga, öküz, kurbağa ve tilki gibi karakterleri canlandırarak oyuna destek veriyor.