SİVAS (AA) - Görme engelli çifte Sivas'ta düzenlenen törenle nişan yüzükleri takıldı.

İnternet ortamında tanışan ve 5 yıl konuştuktan sonra hayatlarını birleştirmeye karar veren Meryem Yörük (36) ve Sedat Üstün (33) için Türkiye Beyaz Ay Derneği Sivas Şubesi ile Sende Gülümse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından nişan töreni organize edildi.

Sivas Belediyesi Kütük Ev'de düzenlenen törende, çifti, yakınları, Sivas Valisi Alim Barut ve eşi Miyase Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın yalnız bırakmadı.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle sağ gözünü 11 yaşında sol gözünü de 15 yaşında kaybeden Yörük, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok heyecanlı olduğunu söyledi. Yörük, bu mutlu günlerinde yanlarında olan herkese teşekkür etti. 

7 yıl önce geçirdiği iş kazasında sol gözünü kaybeden ve bir tekstil firmasında çalışan damat Üstün ise yanlarında olan herkese teşekkür etti. Çok mutlu olduğunu ve bu mutluluğun herkese nasip olmasını dileyen Üstün, "Önemli olan özürlülük, engellilik değil, önemli olan sevgi ve aşktır" dedi.

Daha sonra çiftin nişan yüzükleri Miyase Barut ve Yurdagül Aydın tarafından takıldı.

Vali Alim Barut ise "Burada güzel bir birlikteliğe şahitlik ediyoruz. İki gönül bir araya gelip evlenmeye karar verdiklerinde dünyada da çok şey değişiyor" dedi.

Barut, çifte mutluluk dileyerek kurdeleyi kesti.