Şişli’de törenle dünya evine giren görme engelli çifte kabartma yazılı evlilik cüzdanı verildi. Nikahı kıyan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, genç çifte mutluluklar diledi.

Şişli’de yaşayan görme engelli Aykut Coşkun (45) ve Gülşah Bulut (32) çifti, Altı Nokta Körler Derneği İstanbul şubesinde Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü tarafından kıyılan nikahla hayatlarını birleştirdi. Nikahın kıyılacağı salona el ele gelen çift nikah öncesi müzik eşliğinde dans etti. Ardından nikahı kıymak için derneğine gelen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, çiftin nikahını kıydı. Evlilik cüzdanını Gülşah Bulut’a veren Başkanı İnönü, “Bir yaşam boyu mutlu olun, aydınlık yollarınız olsun” diyerek çifti tebrik etti.

İmzalar atıldıktan sonra çift düğün pastasını kesti. Daha sonra mikrofonu eline alan Aykut Bulut, “Mutluluğa dokunuş diyerek yola çıktığımız bu sonsuz yolculukta istedik ki görme engellilerin mutluluk belgelerini parmaklarını dokunarak o mutluluğu hissetsinler. Bu konuda Altı Nokta Derneği’nin Başkanı Ziya Özden ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün katkılarıyla mutluluğumuz bir kez daha taçlanmış oldu” diye konuştu.

“MUTLULUĞUMU OKUYORUM”

Elindeki kabartma evlilik cüzdanında nelerin yazdığını okuyan Aykut Bulut, “Şuanda elimde gördüğünüz belgede şuanda mutluluğumu okuyorum. Mutluluğun belgesi elimde. Kapağında evlilik cüzdanı yazıyor. Bu çıktığımız yolda bizlere destek olup yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Nikah töreninin ardından çifti tebrik eden Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Sizlere bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Birçok görenden çok daha iyi görüyorsunuz her şeyi, gönlünüz görüyor. Parmaklarınızın ucuyla okuyup görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Nikah töreninin ardından dernek üyesi arkadaşları da çifti tebrik ederek mutluluklarına ortak oldu.