Bursa’da yaşayan Güler Yıldız ile Sivas’ta yaşayan Ahmet Kızıl, arkadaşlarının aracılığıyla telefonla tanıştıktan sonra birbirlerine aşık oldu. Görme engelli çift belediyenin düzenlendiği düğün töreniyle dünya evine girdi.

Bursa’da yaşayan 30 yaşındaki Güler Yıldız ve Sivas’ta yaşayan Ahmet Kızıl arkadaşlarının vasıtasıyla tanıştı. Bir süre telefonda görüşten sonra birbirlerine aşık olan çift daha sonra evlenmek için Sivas Belediyesi’ne başvurdu. Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı işbirliği ile görme engelli çift için Paşabahçe Kütük Ev’de düğün merasimi düzenlendi. Oldukça mutlu görünen çift, davetlilerin huzurunda dünya evine girdi.

Telefon ile görüştükten sonra erkek tarafının Bursa’ya gelerek kendilerini istediklerini belirten gelin Güler Yıldız, "Arkadaşlarımız aracılığıyla tanıştık ailelerimizin müsaadesiyle telefonda görüştük. Ailelerimiz görüştü, sonra nişan oldu bugünde düğünümüzü yapıyoruz. Görme engelliyiz ama ben şuana kadar hiç görme engelli gibi yaşamadım. Benim ailem bana görme engelli gibi davranmıyordu, bu dernekle tanışıncaya kadar Kur’an Kursu ile tanıştım. Dört yıl yatılı Kur’an kursunda okudum. Çok şükür halimizden memnunuz" diye konuştu.

Yıldız, çok mutlu olduklarını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Damat Ahmet Kızıl ise, göremediği için telefonda tanıştıklarını belirterek "Telefonla görüştükten sonra ailemle Bursa’ya gittik. Ailelerimiz tanıştıktan sonra 10-15 yıldır sanki dostmuşuz gibi geldi. Aşk engel tanımıyor çok mutluyuz ve birbirimizden de memnunuz. Kendimiz evlendiğimiz gibi inşallah Sivas’a da Kur’an Kursu açmayı düşünüyoruz. Görme engelliler müftülüğe başvuruda bulunurlarsa evliliğimiz kadar mutlu oluruz” dedi.

Damat Ahmet Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti okumasının ardından takı töreni düzenlendi.