Şırnak’ın Silopi ilçesinde gösteriler sırasında yakılan Koç İlkokulu ve Ortaokulu’nda veliler toplantısı düzenlendi. Öğrenci velilerinin ilgi gösterdiği toplantıda okul müdürü tarafından yapılan konuşma sırasında duygulu anlar yaşandı.

Koç İlkokulu ve Ortaokulu Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Okul Müdürü Nurettin Kaden, Okul Aile Birliği Başkanı Abdulselam Bağcı, okul öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Nurettin Kaden, okullarında eğitim verilememesinden dolayı oldukça üzgün olduğunu söyledi. Okulun yakıldığı akşam kendisine telefon geldiğini anlatan Nurettin Kaden, “Hemen emniyeti aradım, polisler durumdan haberleri olduklarını söyledi. Sonra itfaiyeyi aradım onlarda haberdar olduklarını fakat devam eden olaylardan dolayı yangına gidemediklerini ifade etti. Milli eğitim müdürünü aradım olaydan haberlerinin olduklarını söyledi. Artık yapacak bir şeyim kalmadı. Hani insanın iş yeri yandığında içi yanıyor ya, bende aynen öyle oldum canım yandı ama yapacak bir şeyim yoktu" dedi. Olaylar sona erdiğinde ancak okula geldiklerini anlatan Kaden, şöyle konuştu: "Okulda çıkan yangın nedeniyle duman izleri okulun duvarına yapışmıştı. Duvarlarda bu izlerin kanserojen yapabilme ihtimaline karşılık okulda eğitime ara verildi. Bizim bir şekilde eğitime devam etmemiz gerekiyor. Sonunda hemen yan tarafta bulunan Dicle İlkokulu’na bin 700 öğrenci ile taşındık. Evet, çok zor bir durum, hem Dicle İlkokulu’nda okuyan öğrenciler için hem de bizim öğrenciler için zor bir durum oluyor. Aşırı derecede kalabalık oluyor, öğrencilerimiz kendi sınıflarından uzakta eğitim yapıyor. Aslında bundan hepimiz etkilendik, psikolojimiz bozuldu. Öğrencilerin daha fazla bozulmuştur. Ama biz bu günleri atlatacağız. İnşallah kısa zamanda okulumuz eskisi gibi olur.”

Okul Müdürü Nurettin Kaden bu sabah milli eğitim müdürü ile görüştüklerini ve okulun tadilatı için ihale yapacaklarını öğrendiğini belirterek şunları söyledi: "İhale yapıldıktan sonra okulumuzda tadilat çalışması başlayacaktır. Yangın sonrası 130 bin TL değerinde okulda maddi zarar oluştu. İnşallah el birliği içerisinde okulumuzda eğitim öğretim başlayacaktır."

Okul Aile Birliği Başkanı Abdulselam Bağcı ise olayın üstünden uzun bir zaman geçmesine rağmen okulda halen tadilatın başlamadığını söyledi. Çocukların başka bir okulda eğitim görmesinden dolayı öğrencilerin rahatsız olduklarını ifade eden Abdulselam Bağcı, "Biz defalarca yetkili kurumlar ile irtibata geçtik. Ama her seferinde olumsuzlukla karşılaşıyoruz. Şimdi ise okulun onarımı için ihale yapacaklar. İhale işlemleri çok uzun sürecektir. Eğer biz kendi aramızda bir şeyler yapmazsak, okulun tadilatı ikinci dönemde de bitmeyebilir. Onun için biz kendi imkanımızla okulumuzu yapalım. Durumu iyi olan velilerimiz bize destek verse okulu kısa zamanda eski haline getirebiliriz" şeklinde konuştu.

Öğrenci velilerinden Mustafa Eser de okulun yakılması ile beraber öğrencilerin çok zor durumda kaldıklarını söyledi. Öğrencilerin artık kendi okuluna gitmek istediklerini belirten Mustafa Eser, okulun bir an önce tadilattan geçirilip eğitim ve öğretime kaldığı yerden devam etmesini istedi.

Velisi ile beraber toplantıya gelen öğrencilerden Asiye Yıldız, okulunu çok özlediğini ve bir an önce okuluna dönmek istediğini belirterek şunları söyledi: "Biz kendi okulumuzda okumak istiyoruz. Okulumuzun bir an önce onarılmasını bekliyoruz.”

Yapılan toplantının ardından öğrenci velileri saldırıda zarar gören okulu gezdi.