NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde bulunan Zihinsel Engelliler Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi, ilçe protokolünü ağırladı.

Beraberindeki heyetle merkezi ziyaret eden Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, buradaki atölyede resim ve çeşitli el sanatlarıyla uğraşan engellilerle sohbet etti. Engelliler tarafından yapılarak merkezde sergilenmekte olan eserler hakkında bilgiler alan Ertekin, bu tür rehabilitasyon ve bakım merkezlerinin sosyal devlet anlayışı içinde topluma anlamlı katkılar sağlayan kurumlar olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Merkez müdürü Recai Gündüz de el sanatları atölyesindeki çalışmaların yıl sonuna kadar devam edeceğini 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde sergi açmayı planladıklarını kaydetti.

Gülşehir Jandarma Komutanı Ömer Onur Beşiktaş, Milli Eğitim İlçe Müdürü Yılmaz Ceylan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Karagöz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İlçe Müdürü Bayram Çöloğlu'nun da eşlik ettiği ziyaret sonrasında merkez yöneticileri tarafından Ertekin'e teşekkür plaketi verildi.