Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın destekleriyle Gümüşhane Belediyesi tarafından yaptırılan Atık Su Arıtma Tesisi, telekonferans yöntemiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıldı.

Hacıemin mahallesinde Harşit Çayı kenarında yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda kurulan evsel nitelikli biyolojik atık su arıtma tesisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ülke genelinde 56 ilde açtığı çevre yatırımıyla birlikte hizmete açıldı.

“GÜMÜŞHANEVİ HAZRETLERİ BU TOPRAKLARDA MANEVİ TEMİZLİĞİ SAĞLAMIŞTI, BİZDE BU TESİSLERLE DERELERİN VE MEKANLARIN TEMİZLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Telekonferans yöntemiyle törene katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Vali Yücel Yavuz’la görüştü. Gümüşhane’ye selamlarını ileten Başbakan Davautoğlu, “Gümüşhanevi hazretleri manevi temizliği sağlamıştı bu topraklarda, şimdi biz de bu tesislerle mekanların ve derelerin temizliğini sağlayacağız. Gümüşhane’ye çok selamlar, Allah hayırlı eylesin.” ifadelerini kullandı.

6 MİLYON LİRALIK TESİS

“Büyük İslam alimi Ahmet Ziyaüiddin Gümüşhanevi’nin memleketi olan Gümüşhane’den selam ve saygılarımızı gönderiyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Vali Yavuz ise açılışı yapılan tesisin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı İlbank ve Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün mali destekleriyle Gümüşhane Belediyesi tarafından 6 milyon lira harcanarak kullanıma hazır hale getirildiğini söyledi.

“HARŞİT ÇAYI ATIK SUDAN KAYNAKLANAN KİRLİLİKTEN ARINDIRILACAK”

Tesisle birlikte Gümüşhane ve çevre yerleşim yerlerine hayat veren Harşit Çayının atık sudan kaynaklanan kirlilikten arındırılmış olacağını kaydeden Vali Yavuz, “Gerek çevre, gerek insan sağlığına çok büyük katkı sağlayacak olan bu tesisin yapımında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, Çevre ve Şehircilik Bakanlarımıza, Bakanlığımızın üst düzey bürokratlarına, milletvekillerimize, Gümüşhane Belediyemize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Canlı bağlantının ardından tören alanında bulunan Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, kamu kurum müdürleri ve Belediye Meclisi üyelerinin açılış kurdelasını kesmesiyle tören sona erdi.