KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Boydak Holding'in 4 üst düzey yöneticisi gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, "FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı" iddiaları üzerine Boydak Holding'in yöneticilerine yönelik operasyonda, holdingin yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak ile yönetim kurulu üyesi ve üst yöneticisi (CEO) Memduh Boydak, "FETÖ üyesi olmak ve örgüte finans desteği sağlamak", holding yöneticilerinden Murat Bozdağ ve Erol Boydak ise "Sosyal medyada örgütün propagandasını yapmak ve kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla evlerinde gözaltına alındı.

Zanlılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Operasyon öncesi soruşturma sürecinde, Hacı ve Memduh Boydak'ın, "Ekonomik güçlerini kullanarak sahibi oldukları şirketlere fason iş yapan organize sanayi bölgesindeki iş adamlarından FETÖ/PDY ve bünyesindeki eğitim kurumlarına himmet, kurban, bağış adı altında para toplanmasında görev aldıkları, organize sanayi bölgesindeki esnaf ve iş adamlarından yüzde 70-80'e yakınının bu şahısların sahibi oldukları şirketlere iş yaptıkları için özellikle olaylarda aktif olarak görev alan Memduh Boydak'ın talepleri doğrultusunda hareket etmek durumunda kaldığı" belirlendi.

Memduh Boydak'ın aynı zamanda, FETÖ/PDY bünyesindeki bir eğitim kurumunun mütevelli heyeti başkanı olduğu, örgüt adına gerçekleştirdiği eylemlerde özellikle aynı soruşturma kapsamında, haklarında "terörizme finansman sağlamak, örgüte üye olmak" suçlarından tahkikat yürütülen H.K, A.T, H.G, N.S. ve İ.M. gibi şahıslarla birlikte hareket ettiği tespit edildi.

Memduh Boydak'ın ayrıca, Melikşah Üniversitesinde 200-300 kadar iş adamının katılımıyla yapılan himmet toplantılarını organize eden şahıslardan olduğu, özellikle organize sanayi bölgesindeki iş adamlarının vereceği himmet miktarını belirlemekte etkisi bulunduğu, yine 17-25 Aralık süreci sonrasında bazı iş adamlarına ekonomik gücünü kullanarak örgütün yanında hareket etmeleri yönünde baskı kurduğuna dair iddialar olduğu belirlendi.

Zanlıların evleri ile organize sanayi bölgesindeki holding merkezinde hesap kayıtlarının incelenmesine yönelik arama yapıldı, çok sayıda dokuman ve bilgisayar kayıtlarının kopyası alındı.

Boydak Holding Üst Yöneticisi Memduh Boydak, daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği ve Kayseri Orman İşletme Müdürlüğünce 8 yıl önce Boydak Holding'e tahsis edilen orman arazisinin amacı dışında kullanıldığı iddialarına ilişkin soruşturmalar kapsamında emniyette ifade vermişti.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında "nitelikli ve örgütlü yağma" suçlamasıyla Melikşah Üniversitesine yönelik operasyonda, aralarında dönemin mütevelli heyeti başkanı Memduh Boydak'ın da bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmış, zanlılar adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.