KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak, tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Üst Yönetici Memduh Boydak, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Holding yöneticilerinden Erol Boydak ile Murat Bozdağ ise mahkemece adli kontrol şartı getirilerek serbest bırakıldı.

FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada Boydak Holding'in 4 üst düzey yöneticisi, önceki gün gözaltına alınmış, holding merkezi ile zanlıların evlerinde arama yapılmıştı.

Hacı ve Memduh Boydak'ın ekonomik güçlerini kullanarak, iş adamlarından FETÖ/PDY ve bünyesindeki eğitim kurumlarına himmet, kurban ve bağış adı altında para toplanmasında görev aldıkları öne sürülmüştü.

Memduh Boydak'ın FETÖ/PDY bünyesindeki bir eğitim kurumunun mütevelli heyeti başkanı olduğu, örgüt adına gerçekleştirdiği eylemlerde özellikle aynı soruşturma kapsamında haklarında "terörizme finansman sağlamak, örgüte üye olmak" suçlarından tahkikat yürütülen H.K, A.T, H.G, N.S. ve İ.M. gibi şahıslarla hareket ettiği, Melikşah Üniversitesinde 200-300 iş adamının katılımıyla yapılan himmet toplantılarını organize eden şahıslardan olduğu, özellikle organize sanayi bölgesindeki iş adamlarının vereceği himmet miktarını belirlemekte etkisi bulunduğu, yine 17-25 Aralık süreci sonrasında bazı iş adamlarına ekonomik gücünü kullanarak örgütün yanında hareket etmeleri yönünde baskı kurduğu iddia edilmişti.

- "Adaletimize güveniyoruz"

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, Hacı ve Memduh Boydak'ın tutuklanmasının ardından Kayseri Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı değerlendirmede, konuyla ilgili yarın geniş açıklama yapacaklarını söyledi.

İki gün önce başlatılan operasyon kapsamında holdingin üst düzey yöneticisi 4 kişinin gözaltına alındığını anımsatan Boydak, şunları kaydetti:

"Tabii iddialar var, gönlümüz arzu ederdi ki tutuksuz yargılanmak üzere... İki arkadaşımız için o şekilde karar çıktı. Sayın başkanım ağabeyim ve kardeşim için tutuklama kararı çıktı. Türk adaletine güveniyoruz. Tabii burada esasına bakacak olursak geçmişte yapılan hayırseverlik faaliyetlerinden mütevellit anladığımız kadarıyla çeşitli suçlamalar var, bunları takip edeceğiz. Bundan sonra bu süreçleri bizim de yoğun şekilde izlememiz gerekiyor. Gerekli itirazları, hukukçu arkadaşlarımız değerlendireceklerdir. Hayırlısı olsun, Allah can sağlığı versin. Ülkemize güveniyoruz, adaletimize güveniyoruz. Her şeyin hayırlısı diyelim, hayırla netice alacağımıza inanıyorum."