ESKİŞEHİR (AA) - Güney Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo, ülkesinin dünyanın 14'üncü büyük ekonomisi olmasında eğitimin büyük katkısının bulunduğunu belirtti.

Yunsoo, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Yunus Emre'nin memleketi Eskişehir'de bulunmaktan duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ocak ayında güven mektubunu sunduğunu, Erdoğan'ın da Güney Kore ve Türkiye arasında her alanda iş birliğine dikkati çektiğini aktaran Yunsoo, şöyle konuştu:

"Ben de o bakımdan Türkiye'nin bölgelerini ziyaret ediyorum. Eskişehir'de, Güney Kore ile iş birliği yapan firmalar bulunuyor. Bugüne kadar iş birlikleri daha çok İstanbul ve Ankara odaklı devam etti. Ben de iki ülke ilişkilerinin daha da gelişmesi için yerel bölgelerle de iş birliğinin önemli olduğunu düşünüyorum. İş adamlarımızla bu ziyaretlerimi sürdürmeye devam ediyorum. Ekonomi, kültür ve eğitim alanındaki iş birliği konusunda ne yapabileceğimizi araştırmaya devam edeceğim. 

Türkiye, bölgesel olarak merkezi konumda bulunuyor. Türkiye, 600 yıllık bir medeniyete sahiplik ediyor. Kore, ülke olarak bölünmüş durumda, Kuzey Kore'nin saldırısına karşı Türkiye'nin yardımını aldık. Bugün Güney Kore, dünyanın 14'üncü büyük ekonomisi olmayı başarmıştır; bunun kaynağının eğitimde olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla Güney Kore'nin bu avantajını Türkiye ile paylaşmak istiyoruz."

Vali Tuna da Türkiye ile Güney Kore arasında tarihten gelen dostluk bağları olduğunu vurgulayarak, "Güney Kore'nin yaşadığı ekonomik anlamdaki tecrübe, Türkiye'nin takip ettiği bir süreç olmuştur. Ülkemizin gelecek hedefleri arasında iş birliği yapacağı ülkelerden biri mutlaka Güney Kore'dir" dedi.