Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın destekleriyle, Gürcistan Kültürel Mirası Koruma ve Tanıtma Merkezi’nin organizatörlüğünde Gürcistan’da Restorasyon Uzmanları Semineri gerçekleştirildi.

TİKA, Gürcistan’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede TİKA’nın katkılarıyla Tiflis’te, Gürcistan Kültürel Mirası Koruma ve Tanıtma Merkezi’nin organizatörlüğünde Gürcistan’da Restorasyon Uzmanları Semineri gerçekleştirildi.

Üç gün süren seminerde Ayasofya koruma çalışmalarında yer alan, uygulanan yöntem ve kullanılan malzemeler hakkında bilgi sahibi olan Restorasyon Uzmanı Yüksek Mimar Zeynep Ahunbay, Gürcü meslektaşlarıyla bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu. Bu çerçevede, Gürcistan’da yeni restorasyon yöntemlerinin uygulanması ile alanın yeni uygulamalarının tanıtılması, Gürcü ve Türk restorasyon uzmanları arasındaki işbirliği temaslarının kurulması ve gelişmesinin desteklenmesine katkı sağlandı.

Gürcistan ve Türkiye’de yapılması planlanan yeni restorasyon projelerinin görüşülmesi için önemli bir fırsat teşkil eden konferans kapsamında restorasyon ve konzervasyon çalışmaları, faaliyetler sırasında ortaya çıkabilecek potansiyel sorunlara getirilebilecek çözümler, uzmanların kullanacağı çeşitli yöntemler tartışılarak bilgi paylaşımı sağlandı. Katılımcılar söz konusu seminerin düzenlenmesine destek veren TİKA’ya teşekkürlerini iletti.