SİVAS (AA) - Gürün ilçesinde, Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı, 2016 yılı mali destek programları kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Asef Çoban Kültür Merkezi Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, ORAN Kalkınma Ajansı Kayseri Programlama Yönetim Birimi Uzmanı Serdar Arslan, 2016 yılı mali destek programları hakkında kurum amirlerine bilgi verdi.

Ajansın mali destek programları kapsamında "Gelişen Sanayi, Kentsel ve Sosyal Altyapının İyileştirilmesi, Turizmi Geliştirme ve Mikro İşletmeler" mali destek programları gerçekleştireceğini aktaran Arslan, "2010-2015 yılları arasında Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde başarılı bulunan 307 proje için ORAN tarafından yaklaşık 91 milyon lira mali destek sağlandı. 2016 yılı için mali destek programları toplam desteği 17 milyon liradır" diye konuştu.

Arslan, kar amacı güden ve gütmeyen kurumlar için yapılacak desteğin asgari ve azami oranları hakkında da bilgi vererek, proje için son başvuru tarihinin 25 Nisan, proje dosyası son teslim tarihinin ise 2 Mayıs olduğunu belirtti.

Toplantıya, Kaymakam Fatih Özdemir, Belediye Başkanı Nami Çiftçi, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.