Amasya’da yaşayan 72 yaşındaki Cahit Kalaycı, topladığı bayat ekmekleri ve satın aldığı yemleri sabahları erkenden kalkıp sokaklarda yabani güvercinlere dağıtıyor.

Özel bir bankadan 10 yıllığına konut kredisi alıp Bahçeleriçi Mahallesi’ndeki bir apartmanın zemin katındaki daireyi satın alan 18 yıllık işçi emeklisi Cahit Kalaycı, borçlu olduğu banka ile diğer bankaların önünde ve şehrin farklı mekanlarında elindeki çanta ve poşetlerle yaklaşık 20 kilo ağırlığında olmasına rağmen hızlı adımlarla dolaşıp aç kalan güvercinleri yem, mısır ve ıslattığı bayat ekmeklerle besliyor. 5 yıl önce yolda aç ve yaralı kuşlara rastlamasıyla başladığı alışkanlığın adeta bir hastalığa dönüştüğünü anlatan Kalaycı, “Vicdanım el vermedi. Bir avuç yem ya da ekmek toplayıp karınlarını doyuruyorum diye böyle bir hastalık işledi bana. Gece yatarken ‘Acaba aç kaldılar mı? Karınlarını doyurdular mı?’ diye düşünüyorum. Onlar çiğnenmesin, karınlarını doyurayım diye iki günde bir sabahları kalkıyorum. Maaşı alınca 60 liralık, 70 liralık karınca kararınca, olmadığı zaman da kredi kartıyla yem alıyorum. O da gayri ihtiyari sıkıntıya sokuyor. Bazen ekmek topluyorum. Allah için yapıyorum. Maaş zamanı Amasya İl Özel İdaresi’ndeki arkadaşlarıma gidiyorum. 5 lira, 10 lira 10-15 kişiden para topluyorum yem alıyorum” dedi.

9 yıl önce bir iş adamının aracı olmasıyla bankadan çektiği 32 bin lirayla satın aldığı evinin kalan bir yıllık borcunu 540’ar liralık taksitlerle öderken, evinin yakacak ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için çektiği kredilerden dolayı toplam 15 bin liralık borcunun kaldığını anlatan evli ve 4 çocuk babası Kalaycı, “Çocuklarım da destek olmaya çalışıyor. Şükür Allah’a taka tuka hayatı götürüyoruz. Sağlığım iyi. Sigarayı bıraktım. Kötü alışkanlığım yok” şeklinde konuştu.

Kalp hastası olan Cahit Kalaycı ile 4 yıldır aynı apartmanda oturan komşusu Cengiz Telli, “Yaşına rağmen sabah 06.00’da kalkıp havanın soğuk olduğu günlerde bile hiç erinmeden kuşlara, özellikle ayağı olmayan kuşlara yaptığı fedakarlık gerçekten göz yaşartıcı şekilde” diye konuştu.