ANKARA (AA) - Güzel sanatlar ve spor liseleri için başvurular, 15-24 Haziran tarihlerinde okul müdürlüklerine yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığından illere gönderilen genelgeye göre, güzel sanatlar ve spor liselerinin 9. sınıflarına öğrenci alınmasına ilişkin işlemler, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde Bakanlıkça ilan edilecek kontenjanlara göre gerçekleştirilecek.

Ortaokul ve imam hatip ortaokulunun 8. sınıfını bitirenler, öğrenim belgesi, dilekçe ve bir fotoğraf ile öğrenim görmek istedikleri okul türlerinden sadece birinin okul müdürlüğüne, doğrudan veya posta yoluyla başvuracak. Postadaki gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacak. 

Okul müdürlüklerince sınav giriş belgesi düzenlenecek ve alanlara göre sınava girecek öğrenci listeleri, 25-26 Haziran'da okulda ve internet sayfasında ilan edilecek.

Öğrenci seçimi için yetenek sınavı, bölümler bazında komisyonlar marifetiyle 29 Haziran-3 Temmuz'da tek aşamalı gerçekleştirilecek.

Öğrenci seçimi, yetenek sınavının yüzde 70'i ile yüzlük sisteme dönüştürülen ortaöğretime yerleştirme puanının yüzde 30'u alınarak 100  tam puan üzerinden yapılacak. Yetenek sınavında 50 puan barajının altında kalan öğrenciler, başarısız sayılacak ve değerlendirmeye alınmayacak.

En yüksek puandan aşağıya doğru yapılan sıralamaya göre, bölümler bazında belirlenen kontenjan kadar asil ve yedek liste, 3 Temmuz mesai bitiminde okulda ve internet sayfasında ilan edilecek. Kayıtlar, 6-7 Temmuz'da e-Okul sistemi üzerinden yapılacak.

Açık kontenjan bulunması durumunda öğrenciler, yedek listeden puan sırasına göre tespit edilecek. Bu isimler 8 Temmuz'da okulda ve internet sayfasında ilan edilecek, ayrıca velilerine bildirilecek.

-Yedek liste kayıtları 9 Temmuz'da

Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları 9 Temmuz'da yapılacak. Buna rağmen açık kontenjan bulunması durumunda yedek listeden öğrenci kayıtlarına devam edilecek ve 10 Temmuz'da kayıt işlemleri tamamlanacak.

Açık kontenjanı bulunan ancak yedek listesinde yeterli sayıda öğrencisi bulunmayan okullar ile yedek listesi olmayan okullar, 13-15 Temmuz'da aynı usulle sınav yaparak açık kontenjan kadar öğrenci kaydedecek, böylece kayıt sürecini tamamlayacak. 

Bu okullara kayıt yaptıranlardan, tercihleri doğrultusunda farklı tür bir okula yerleşen öğrenciler, güzel sanatlar lisesi veya spor lisesindeki kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacak.