SİVAS (AA) - Sivas’ın Hafik ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan mesleki kurslara kadınlar daha çok ilgi gösteriyor.

Hafik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zerrin Kandemir, ilçede 28 kursun aktif olarak devam ettiğini ve mesleki kurslara bayanların daha çok ilgi gösterdiğini söyledi.

Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Aralık ayı itibarıyla 38 kurs açtık. Bunların bazıları tamamlandı ve şuan 26'sı aktif durumda. Mesleki, spor, sanat, teknoloji gibi birçok alanda kurslar açtık. Bayanların mesleki kurslara katılım yüzdesi biraz daha fazla. Hasta ve Yaşlı Bakımı, Evde Çocuk Bakımı Elemanı gibi kursları tamamlayan kursiyerlerimiz bu alanlarda iş bulma imkanlarını yükseltmiş olacaklar. Erkeklere yönelik açılan mesleki kurslara katılım biraz daha az. Arı yetiştiriciliği, sürü yöneticisi, sulama sistemleri, organik tarım gibi kurslarının açılması da planlanma aşamasında" diye konuştu.

Evde Çocuk Bakımı Elemanı Kursu usta öğreticisi Gönül Tek ise "Kursumuza şuanda 25 kursiyerimiz katılıyor. Kursu tamamlayan kursiyerlerimiz İŞKUR aracılığıyla veya kendi imkanlarıyla iş bulma imkanını daha kolay sağlamış olacaklar” diye konuştu.