KAYSERİ (AA) - HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti.

Çelik'in makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Arslan, HAK-İŞ ve Hizmet-İş olarak Kayseri'de uzun süredir en büyük sendika olduklarını söyledi.

Kayseri'de belediyelerin tamamına yakınının ve sanayi bölgesinde de başta Boydak Holding olmak üzere özel sektör çalışanlarının temsilcisi durumunda olduklarını belirten Arslan, "Kayseri'de HAK-İŞ en güçlü sendikadır. Bunda belediyelerin önemli bir katkısı var. Kayseri Büyükşehir Belediyesinde, diğer belediyelerde uzun zamandır olması gereken işçi-iş veren ilişkisi var. Gerçekten hiç bir zaman toplu sözleşmelerde bir uyuşmazlık, grev yaşamadık" dedi.

Bu zamana kadar Kayseri'de iş yerlerinde bir huzursuzluk yaşamadıklarını vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Kayseri bizim için örnek bir modeldir. HAK-İŞ'i tarihsel olarak bilen, misyonunu, geldiği yeri, hedeflerini bilen bir belediye başkanımız olarak biz sizden daha ileride bir destek, katkı ve birlikte çalışma arzusundayız. Yeni dönem hem Kayseri için hem ülkemiz için hem de sizin ve ekibiniz için hayırlı olsun. Yeni görevinizde Allah muvaffakıyet versin. Zaten siyasetin içerisinden geliyorsunuz, belediyeciliğin içerisinden geliyorsunuz biz sizi tekrar HAK-İş ve Hizmet-İş adına tebrik ediyoruz."

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik de, HAK-İŞ'i gelişiminden itibaren takip ettiklerini ve hep başarıları ile gurur duyduklarını söyledi.

HAK-İŞ'in Kayseri'de güçlenmesinden mutlu olduklarını ifade eden Çelik, "İşçi sendikalarının bu şekilde güçlenmesi de masanın diğer tarafında oturan bizleri de mutlu ediyor. İşlerin masa başında anlayışla bir eyleme yol açmadan çözülmesi de bizim görüşümüzü destekliyor doğrusu" diye konuştu.

Kocasinan Belediye Başkanı olarak görev yaptığı sürede belediyede işçi-işveren ilişkisinden daha çok abi-kardeş ilişkisi içerisinde çalışmalar gerekleştirdiğini belirten Çelik, bu tarz ilişkilerin iş yerindeki verimi arttıracağına inandığını kaydetti.