Amasya’nın Taşova ilçesinde yaşayan görme ve bedensel engelli Hakan ile annesi Fatma Yüksel, engel tanımayan hikayeleriyle hayata tutunuyorlar.

Annesiyle birlikte ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Durucasu köyünden yakınlarının araçlarıyla geldiği ilçe merkezindeki kütüphanede görme engelliler için hazırlanan bilgisayarın karşına geçip kulağına taktığı kulaklıktan hikaye dinleyen 43 yaşındaki Hakan Yüksel, şimdi de okuma-yazma öğrenmek istiyor. ’Kırmızı Başlıklı Kız’ ve ’Polyanna’ gibi hikayeleri dinledikten sonra okuma-yazma öğrenme hevesi artan Yüksel, “Gazete, kitap okurum da sıkılmam gider. Bana okuma-yazma öğretmeye çalışsalar ne demem ‘okey’ derim” diye konuştu.

Evli olan kızı Hülya ile birlikte asker şapkasını yanından ayırmayan oğlunun hayattan kopmaması için çalışan anne Fatma Yüksel, kendisinin de okuma-yazma bilmediğini belirtti. Anne Yüksel, tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdüren evladının okuma-yazma öğrenip işe girmek istediğini söyledi.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ile birlikte gittiği Taşova İlçe Halk Kütüphanesi’nde Yüksel ailesiyle görüşen İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteğiyle uygulanan Engelsiz Kütüphaneler Projesi kapsamında görme engellilerin ihtiyaçlarının karşılanabileceği şekilde dönüştürülen kütüphanenin engelli dostu kütüphane olduğunu anlattı. Kaya, ailenin taleplerini Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ileteceklerini dile getirdi.